Σακελλαρίδης: Σήμερα ο Γιούνκερ θα εγκρίνει άμεσα και θα ανακοινώσει ποσό για την ανθρωπιστική κρίση

0

sakellaridis-gabri-708_0

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης αποκάλυψε πως η Κομισιόν αναμένεται να εγκρίνει άμεσα ένα ποσό για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο MEGA ο κ.Σακελλαρίδης υποστήριξε πως κατά τη Σύνοδο Κορυφής συμφωνήθηκε να εκταμιευθεί πακέτο χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ανακοίνωση αναμένεται να κάνει ακόμη και σήμερα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μόλις εγκριθεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων εκταμιεύεται και η δόση

Ο κ. Σακελλαρίδης εξάλλου τόνισε ότι η ελληνική πλευρά θα προτείνει λίστα μέτρων στους εταίρους χωρίς κανένα υφεσιακό μέτρο και μόλις αυτή εγκριθεί από το Eurogroup θα εκταμιευθεί η δόση προς την Ελλάδα.

Πως σχολίασε την απουσία Βαρουφάκη

Ο κ.Σακελλαρίδης αναφερόμενος στην απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη από τις Βρυξέλλες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν ήταν παρών ούτε στην προηγούμενη συνάντηση, καθώς δεν είθισται να πηγαίνει ο ΥΠΟΙΚ, αφού είναι περισσότερο θέμα του υπουργείου Εξωτερικών.
Διέψευσε μάλιστα κατηγορηματικά ότι η απουσία του σχετίζεται με την αρνητική στάση των εταίρων απέναντί του.

Πηγή: Σακελλαρίδης: Σήμερα ο Γιούνκερ θα εγκρίνει άμεσα και θα ανακοινώσει ποσό για την ανθρωπιστική κρίση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/197246/sakellaridis-simera-o-gioynker-tha-egkrinei-amesa-kai-tha-anakoinosei-poso-gia-tin#ixzz3Uu6hnz7p

Leave a Reply