Ποιες θεραπείες μπορείτε να ακολουθήσετε εάν έχετε στυτική δυσλειτουργία

0

Πριν από 35 περίπου χρόνια ένας Γάλλος γιατρός ανακάλυψε ότι με την ένεση της ουσίας παπαβερίνης στο πέος, προκαλείται στύση, αυξάνοντας τη ροή του αίματος μέσα σε αυτό. Έτσι άρχισε η συζήτηση για την αντιμετώπιση και θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Θα δούμε οπότε ποιες είναι οι θεραπείες που μπορείτε να ακολουθήσετε εάν υποφέρετε από αυτήν.

Ο πιο διαδεδομένος και συνηθισμένος τρόπος αντιμετώπισής της είναι αναμφισβήτητα η χορήγηση χαπιών από το στόμα. Απαραίτητα θα χρειαστείτε τη συνταγή του γιατρού σας για αυτό, καθώς ανάλογα την κάθε περίπτωση, υπάρχουν και διαφορετικές δραστικές ουσίες που θα σας βοηθήσουν. Καλό θα ήταν να αποφύγετε διάφορα φάρμακα τα οποία κυκλοφορούν στο εμπόριο ως φυτικά ή συμπληρώματα διατροφής, καθώς δεν έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες ότι είναι αποτελεσματικά. Οπωσδήποτε αποφύγετε και τυχόν φάρμακα τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από το internet, καθώς δεν είναι ασφαλή.

Ένας ακόμα τρόπος αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας (δείτε εδώ) είναι οι ενδοπεϊκές ενέσεις, οι οποίες αποτελούν μία πολύ αποτελεσματική θεραπεία. Είναι μία ανώδυνη και ιδιαίτερα ασφαλής μέθοδος και οι ενέσεις μπορούν να γίνουν από τον ίδιο τον ασθενή, με την καθοδήγηση φυσικά πρώτα από το γιατρό του. Η ένεση γίνεται από το πλάι, μέσα στους δύο κυλίνδρους που υπάρχουν στο πέος και έτσι προκαλείται διαστολή των αγγείων και αύξηση της ροής του αίματος σε αυτό. Με την εφαρμογή της ένεσης επιτυγχάνεται η στύση ανεξάρτητα από την ερωτική επιθυμία, αφού η ένεση δρα τοπικά. Το ζητούμενο είναι να μη διαρκέσει η στύση πάνω από 1 ώρα, καθώς έπειτα μπορεί να γίνει επώδυνη. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε το γιατρό σας.

Μία ακόμα αρκετά διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια μέθοδος αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας είναι τα κρουστικά κύματα. Αυτά αφορούν σε κύματα που γίνονται απευθείας στο πέος και προκαλούν τη δημιουργία νέων αγγείων και την αύξηση της αιματικής ροής με αποτέλεσμα την καλύτερη αιμάτωση του πέους και την επίτευξη καλύτερης στύσης. Η θεραπεία των κρουστικών κυμάτων είναι απολύτως ασφαλής και ανώδυνη και η διάρκειά της είναι περίπου 9 εβδομάδες.

Ακόμα μία θεραπεία που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι η τοποθέτηση της συσκευής  αντλίας κενού. Πρόκειται για μία μέθοδο όπου μία συσκευή τοποθετείται μέσα στο πέος, δημιουργώντας κενό αέρος, και αυτό προκαλεί την είσοδο αίματος και τη διόγκωση του πέους. Έπειτα τοποθετείται ένας δακτύλιος στη βάση του πέους, προκειμένου να διατηρηθεί η στύση. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι ο δακτύλιος δεν πρέπει να παραμείνει στη θέση αυτή για πάνω από 30 λεπτά.  

Η ορμονοθεραπεία αποτελεί επίσης μέθοδο αντιμετώπισης της κατάστασης αυτής και εφαρμόζεται σε μικρό ποσοστό ασθενών, οι οποίοι δεν έχουν υψηλή τεστοστερόνη. Με τη μορφή ενέσιμης θεραπείας, που εκτελείται κάθε τρεις μήνες, ή με τοπικές θεραπείες στο δέρμα, η τεστοστερόνη επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα.

Leave a Reply