Πώς να οργανώσετε καλύτερα τα ντουλάπια κουζίνας σας

0

Όλοι ξέρουμε πως ένας καλά οργανωμένος χώρος είναι πιο λειτουργικός και έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η κουζίνα σας, παραμένει πρόκληση η διατήρηση ενός οργανωμένου χώρου στα ντουλάπια κουζίνας. Για τις μικρές επιφάνειες ειδικές θήκες στα έπιπλα κουζίνας μπορούν να οργανώσουν καλύτερα τ’ αντικείμενα που αποθηκεύετε στα ντουλάπια όπως μαχαιροπίρουνα και gadgets κουζίνας.

Ας δούμε 10 συμβουλές για να οργανώσετε καλύτερα τα ντουλάπια κουζίνας σας:

1) Καθαρίστε καλά τα ντουλάπια κουζίνας σας. Ένας καλά καθαρισμένος χώρος, είναι πιο εύκολο να διατηρηθεί οργανωμένος και να χωρέσει περισσότερα αντικείμενα. Η ακαταστασία είναι ο εχθρός της οργάνωσης.

2) Χρησιμοποιήστε μικρά κουτιά για να αποθηκεύετε τα μαγειρικά σας εργαλεία μέσα στα ντουλάπια κουζίνας. Έτσι τα διατηρείτε καθαρά και σε ασφαλή θέση, ενώ διευρύνετε την χωρητικότητά των ντουλαπιών.

3) Δοκιμάστε μια μεταλλική μπάρα πάνω στην πόρτα των ντουλαπιών για να κρεμάτε τις πετσέτες ή τα απορρυπαντικά σας. Μην αφήνετε καμία σπιθαμή ανεκμετάλλευτη.

4) Κολλήστε έναν πίνακα ανακοινώσεων στο εσωτερικό των ντουλαπιών. Εκεί μπορείτε να σημειώνετε τις ελλείψεις σας σε τρόφιμα ή υλικά κουζίνας, συνταγές και ό,τι άλλο χρειαστεί.

5) Ονοματίστε το περιεχόμενο των σκευών της κουζίνας σας για πιο εύκολη χρήση αυτού. Μπορείτε να σημειώσετε επίσης την ημερομηνία λήξης των αναλώσιμων προϊόντων όταν αυτή πλησιάζει.  

6) Τονώστε την εμφάνιση των πιατικών και των μαγειρικών σκευών, προσθέτοντας ένα ύφασμα ή μια δαντελένια κορδέλα στα ράφια που έχουν τα ντουλάπια κουζίνας. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε έμφαση σε αυτά και θα επιδείξετε την φροντίδα σας.

7) Τοποθετήστε μέσα στα ντουλάπια κουζίνας πτυσσόμενες ή κυλιόμενες μεταλλικές επιφάνειες με διαβαθμίσεις πάνω στις οποίες θα τοποθετείτε μοναδικά τα μαγειρικά σας σκεύη. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να διαχωρίσουμε τα τηγάνια από τις κατσαρόλες ή το σουρωτήρι από τα μπρίκια. Περιορίστε τις δυσκολίες, βάζοντας όρια στον χώρο σας.

8) Τοποθετήστε εναλλάξ από πάνω προς τα πάνω και τουναντίον τα ποτήρια και τα μπολ σας. Με αυτό τον τρόπο αξιοποιείτε στο έπακρον τα ντουλάπια κουζίνας σας χωρώντας παραπάνω αντικείμενα. Προσοχή όμως στον τρόπο που τα τοποθετείτε για να μην προκαλέσετε φθορά σε κάποιο από αυτά άθελά σας.

9) Βάλτε τις επιφάνειες κοπής σε εμφανή θέση στα ντουλάπια κουζίνας ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμες. Μια καλή λύση μπορεί να είναι να τις τοποθετήσετε σε μεταλλική επιφάνεια στερεωμένη στο εσωτερικό ή ακόμα και στο εξωτερικό του ντουλαπιού.

10) Τοποθετείστε μικρά αντικείμενα όπως δημητριακά και μπαχαρικά σε δοχεία φαγητού ή κουβαδάκια αντί για τις συσκευασίες εμπορίου. Με αυτό τον χώρο απαλλάσσεστε από υπερμεγέθη συσκευασίες για μικρά περιεχόμενα και δημιουργείτε έξτρα χώρο στα έπιπλα κουζίνας σας.

Leave a Reply