Πάρτι έξω από το ΥΠΟΙΚ για τις καθαρίστριες – Με γλυκά πήγε η Βαλαβάνη

0

ImageHandler (74)

Σόου με Δούρου, Βαλαβάνη, Κατρούγκαλο, Βίτσα και live εκπομπές από το «Στο Κόκκινο»

Με ένα κουτί γλυκά στα χέρια και πολύ συγκινημένη έφτασε σήμερα το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών στο υπουργείο όπου σήμερα έχει στηθεί γιορτή καθώς οι καθαρίστριες επιστρέφουν στην εργασία τους. Οι καθαρίστριες μόλις είδαν την υπουργό έσπευσαν να την αγκαλιάσουν και να τη φιλήσουν και το κλίμα ήταν πολύ φορτισμένο.

Οι 595 καθαρίστριες με δάκρυα χαράς ξέστησαν τη σκηνή που είχαν για 571 ημέρες και ανάρτησαν ένα πανό που γράφει: «Οι 595 αγωνιζόμενες καθαρίστριες νίκησαν και συνιστούν 595 super active κατά των λεκέδων της υποκρισίας».

Η κ. Βαλαβάνη βγήκε ζωντανά από το σημείο στην εκπομπή του MEGA και δήλωσε: «Είχα έρθει εδώ την πρώτη ημέρα όταν δεν υπήρχε τίποτα απ’ όλο αυτό. Υπήρχε ένα πανό που έλεγε για τον αγώνα τους και καμιά 20αριά γυναίκες από πίσω που όλες μου ήταν άγνωστες και ήμουν κι εγώ άγνωστη γι΄αυτές». Πρόσθεσε επίσης: «Αυτό που γίνεται εδώ σήμερα θα πρέπει να είναι προάγγελος του τι θα γίνει αύριο σε ολόκληρη τη χώρα. Ετσι, με αξιοπρέπεια και συντεταγμένα να μπορέσουμε να μπούμε σε έναν δρόμο που να ανοίγει μία άλλη σελίδα».

Έξω από το υπουργείο βρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε ως «συμβολική κίνηση» την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, σημειώνοντας πως «η απάντηση των καθαριστριών δεν αφορά μόνον στους εργαζόμενους του Δημοσίου αλλά και σε όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και αξιώνουν σταθερότητα στις εργασιακές σχέσεις”.

Στο υπουργειο Οικονομικών στο πλευρό των καθαριστριών, βρέθηκαν ακόμη η περιφερειάρχης Αττικης, Ρενα Δούρου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής, ο Δημητρης Βιτσας, ο Νικος Βούτσης κι ο Θεμης Κοτσυφάκης.

Μπροστά στο υπουργείο έχει στηθεί γιορτή και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» μεταδίδει ζωντανά το πρόγραμμά του από την Καραγιώργη Σερβίας.

Leave a Reply