Παραιτήθηκε ο Μιχάλης Σάλλας από την Τράπεζα Πειραιώς- Ακολουθεί η Λούκα Κατσέλη

0

trapezes-650

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Μιχάλης Σάλλας υπέβαλε την παραίτησή του από το Δ.Σ. της τράπεζας, μετά τις έντονες πιέσεις των δανειστών.

Ο κ. Σάλλας ήταν ο άνθρωπος που μετά την εξαγορά της Τράπεζας Πειραιώς το 1992 την οδήγησε στο σημείο που είναι σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και η Λούκα Kατσέλη.

Η σκληρή στάση των Θεσμών απέναντι στην κυβερνητική προσπάθεια να κρατηθούν σε χαμηλό και ελαστικό επίπεδο τα κριτήρια επιλογής διοίκησης των τραπεζών είναι τέτοια που θα υποχρεώσει πολύ σύντομα το Μέγαρο Μαξίμου να προχωρήσει στην αντικατάσταση και της πρόεδρου της Εθνικής Τράπεζας.

Πριν λίγες ημέρες τόσο ο Γ. Δραγασάκης όσο και ο Ευκλ. Τσακαλώτος με κοινή τους επιστολή προς τους Θεσμούς είχαν ζητήσει να αλλάξει ο νόμος που ορίζει τα κριτήρια επιλογής των διοικήσεων, υποστηρίζοντας ότι οι περιορισμοί που θέτει δημιουργούν δυσλειτουργίες και προβλήματα στη στελέχωση των διοικητικών συμβουλίων.

Η ελληνική προσπάθεια, όμως, έπεσε στο κενό καθώς η Αθήνα εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» με το σκεπτικό πως δεν μπορεί να ανοίξει τώρα ζήτημα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, τη στιγμή που η διαδικασία αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών είναι σε εξέλιξη.

Leave a Reply