Πνευματικός: Μετά την απόφαση του ΠΕΣΔΑ θέλω να δω ποιος θα υπογράψει ΣΔΙΤ

0

αλεκοσ

Μια συνέντευξη από τα παλιά  για τον Αλ. Πνευματικό για την απόφαση του ΠΕΣΔΑ τους διαγωνισμούς, το ΣΔΙΤ της Περιφέρειας και τις σχέσεις του με την εταιρία Ραψωματιώτη.

Η εισήγηση κράτησε πάνω από 20 λεπτά και μετά ακολούθησαν ερωτήσεις από το eKorinthos

Εμεις επιλέξαμε τα κυριότερα σημεία:

Για την απόφαση του ΠΕΣΔΑ τη χαρακτήρισε ιστορική αφού για πρώτη φορά δίνεται ουσιαστικά η δυνατότητα στους δήμους της διαχείρισης των απορριμάτων:

Για το ΣΔΙΤ είπε οτι δεν υπάρχει πουθενα σαν όρος ομως υπάρχει ένας περιφερειακός σχεδιασμός που μιλά για προσωρινές διαχειρίσεις αλλά και διαχείριση Σύμμεικτου  σε συνεργασιά με εταιρίες και ενοικίαση μηχανημάτων.

Μιλά για κατασκευή μονάδων με κατεργασία 100.000 τόνων το χρόνο κάτι που είναι πολυ χαμηλότερο από τη δυναμική που θα είχε τρο ΣΔΙΤ δυνατότητας ανω των 250.000

Σε ερώτηση μας για να ξεκαθαριστεί τι είναι αυτή η μονάδα 100.000 τόνων και που αυτό είναι ενάντια στην πρόταση της Περιφέρειας ειπε πως περιμένει να δει πως θα εγκριθεί ενας διαγωνισμός που με αλλους όρους ξεκίνησε και με αλλους όρους θα πραγματοποιηθεί το έργο.

Για τις καταγγελίες σχετικά με το διαγωνισμό για προμήθεια μηχανημάτων που κρίθηκε άκαρπος αλλά ειχε και ένσταση από εταιρία για φωτογραφική προκήρυξη.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως είδαν τα λάθη που είχαν γίνει και πως όταν θα γίνει νέος διαγωνισμός δε θα υπάρχουν.

Τελος δεν αρνήθηκε να απαντήσει για την κόντρα του με την εταιρία Ραψωματιώτη και τις αλληλομηνύσεις για το περιστατικό του Χιλιομοδίου αλλά και την πρόθεση για δημιουργία δημοτικού ΚΔΑΥ.

 

Leave a Reply