Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

0

ImageHandler

Ηλιόλουστη θα είναι η Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας- Συννεφιά θα υπάρχει στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες- Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί και δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο θα αυξηθούν, περιμένουμε την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015. Τις θερμές ώρες της ημέρας όμβροι ή μπόρες τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 25 στην Ήπειρο, από 10 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 29 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 27 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε μέτριοι έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα νοτιοδυτικά πελάγη θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και πιθανόν τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι και στα ανοικτά τοπικά μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Παροδικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Leave a Reply