Επισκευές ψυγείων: Τι να κάνετε αν το ψυγείο παγώνει τα τρόφιμα

0

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα στα ψυγεία είναι ότι τα τρόφιμα παγώνουν και έτσι χαλούν πολύ γρήγορα. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα φανερό στα φρούτα και τα λαχανικά, στα οποία δημιουργείται ένα λεπτό στρώμα πάγου που τα καταστρέφει.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι η ίδια η βλάβη, αλλά αποτελεί ένα σύμπτωμα μιας λιγότερο ή περισσότερο σοβαρής βλάβης. Το σίγουρο είναι ότι πριν καλέσετε τεχνικό θα πρέπει να κάνετε μερικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι ακριβώς ισχύει και πώς πρέπει να λυθεί.

Θα μας κατατοπίσουν σχετικά οι ειδικοί στις επισκευές ψυγείων από την Cool Service.

Λάθος τοποθέτηση των τροφίμων

Κάτι που συμβαίνει συχνά και ιδιαίτερα σε ένα παραφορτωμένο ψυγείο είναι κάποιο τάπερ ή σακούλα να φράζει τους αεραγωγούς που διαχέουν τον ψυχρό αέρα στον θάλαμο Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε αυτά τα τρόφιμα θα παγώνουν, όμως στο υπόλοιπο ψυγείο θα παρατηρείται χαμηλή απόδοση, με τα υπόλοιπα τρόφιμα να χαλάνε γρήγορα.

Χαμηλή θερμοκρασία θερμοστάτη

Αν, όμως, οι αεραγωγοί είναι ανοιχτοί και τα τρόφιμα εξακολουθούν να παγώνουν, είναι πιθανό να έχει τοποθετηθεί πολύ χαμηλά η θερμοκρασία του θερμοστάτη. Συχνά αυτό συμβαίνει κατά λάθος, ειδικά αν ο θερμοστάτης βρίσκεται σε εύκολα προσβάσιμο σημείο, όπως συμβαίνει στα ψυγεία Πίτσος. Έτσι, μπορεί να μετακινηθεί κατά λάθος ο δείκτης από κάποιο τρόφιμο.

Αν ο δείκτης είναι κάπου στη μέση, τότε θα πρέπει να ελεγχθούν και οι περιπτώσεις που θα αναφερθούν παρακάτω. Αν τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, τότε θα επιστρέψουμε πάλι στον θερμοστάτη, ο οποίος μάλλον έχει πάθει βλάβη και δεν μπορεί να διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία.

Συσσώρευση σκόνης

Αν στο πίσω μέρος του ψυγείου έχει συσσωρευθεί σκόνη, βρομιά, τρίχες και χνούδι, τότε ο ανεμιστήρας δεν θα μπορεί να λειτουργεί σωστά, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να υπερλειτουργεί, ώστε να διαχέει τον ψυχρό αέρα στο ψυγείο. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με χαμηλή αποδοτικότητα του ψυγείου (οπότε τα τρόφιμα χαλάνε γρήγορα), αλλά μπορεί να γίνει και το ακριβώς αντίθετο και ο ψυχρός αέρας να τα παγώνει.

Πέρα από το ότι μια τέτοια βλάβη καταναλώνει πολύ ρεύμα, υπάρχει και το ενδεχόμενο να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στο ψυγείο, επειδή όλα λειτουργούν συνεχώς. Τα καλά νέα είναι ότι κάτι τέτοιο επισκευάζεται εύκολα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τραβήξετε προσεκτικά το ψυγείο και με την ηλεκτρική σκούπα να απορροφήσετε την σκόνη από το πίσω μέρος. Ύστερα, με ένα μαλακό πανί μικροϊνών μπορείτε να σκουπίσετε προσεκτικά τα πηνία.

Αντικατάσταση φλάντζας

Το λάστιχο στην πόρτα του ψυγείου προσφέρει στεγάνωση, ώστε να μην υπάρχει απώλεια θερμότητας. Αν αυτό έχει χαλάσει, τότε θα υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με παραπάνω. Το ψυγείο θα υπερλειτουργεί, για να καλύψει την απώλεια, με αποτέλεσμα να παγώνει ενίοτε τα τρόφιμα.

Αυτό το βλέπουμε πολύ συχνά, για παράδειγμα, στα ψυγεία General Electric, τα οποία έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ως αποτέλεσμα, το ψυγείο δεν έχει κάποιο μηχανικό πρόβλημα, όμως έχει καταστραφεί η φλάντζα, αφού εκ των πραγμάτων το πλαστικό δεν μπορεί να αντέξει τόσο πολύ. Η αντικατάσταση του λάστιχου είναι κάτι απλό και οικονομικό που μπορεί να γίνει από τον τεχνικό σε ελάχιστη ώρα.

 

Αν έχετε το οποιοδήποτε πρόβλημα με το ψυγείο σας, κάποιος έμπειρος τεχνικός στις επισκευές ψυγείων από την Cool Service είναι άμεσα διαθέσιμος, για να επισκευάσει τη βλάβη με αξιοπιστία στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

 

Δείτε ακόμα

Γιατί κάνει θόρυβο το ψυγείο μου και πότε χρειάζεται επισκευή

5 σημάδια ότι αντί για επισκευή ψυγείου είναι καλύτερο να πάρεις καινούριο

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε service ψυγείων;

Leave a Reply