Οι τάσεις στα έπιπλα κουζίνας για το 2022

0

Οι ειδικοί στο design πάντα σκέφτονται το μέλλον και για αυτό κάνουν (συχνά πολύ εύστοχες) προβλέψεις για το ποια θα είναι η επόμενη μεγάλη τάση.

Σκεφτείτε πόσο έχουν επηρεάσει τη κοινή γνώμη που πλέον οι κουζίνες μας δε θυμίζουν σε τίποτα αυτές που είχαμε μόλις μερικά χρόνια πριν.

Ακόμα και η πανδημία άφησε το στίγμα της και επηρέασε σχεδιαστικά τις μεγάλες τάσεις στα έπιπλα κουζίνας για το 2022.

Κάθε νοικοκυριό έμαθε να εκτιμά και να απολαμβάνει ακόμα περισσότερο τους χώρους του σπιτιού, για αυτό βλέπουμε και περισσότερα trends να κάνουν την εμφάνισή τους ήδη από τους πρώτους μήνες του 2022.

Ας δούμε παρακάτω μερικές παγκόσμιες τάσεις στα έπιπλα κουζίνας για τη νέα χρονιά σύμφωνα με τους ειδικούς στα έπιπλα κουζίνας, Dreamy Kitchen.

1. Χρωματιστά ντουλάπια

Τα έντονα, χρωματιστά ντουλάπια είναι μια δημοφιλής τάση στα έπιπλα κουζίνας τα τελευταία χρόνια και απ’ ό,τι φαίνεται, συνεχίζει δυναμικά και φέτος.

Οι άνθρωποι θέλουν να δώσουν μια προσωπική νότα στην κουζίνα τους και να αποφύγουν το βαρετό λευκό.

Για αυτό, για το 2022 περιμένουμε να δούμε ξύλινα ντουλάπια σε ζεστά χρώματα αλλά και βαμμένα ντουλάπια σε έντονα χρώματα — μπλε, πράσινο, φούξια, ακόμα και κίτρινο!

womanandhome @ Dreamy Kitchen

Αν δεν είστε ακόμα τόσο τολμηροί, αλλά θέλετε να δοκιμάσετε λίγο χρώμα, προτιμήστε τόνους απαλού μπλε ή γαλάζιου που σίγουρα είναι πιο ήρεμοι, φωτίζουν το χώρο, χωρίς να είναι κραυγαλέοι.

2. Μαύρες λεπτομέρειες

Οι λεπτομέρειες και οι πινελιές στα έπιπλα κουζίνας είναι αυτό που δίνουν τον τελικό χαρακτήρα και την ένταση στο χώρο.

Ενώ τα τελευταία χρόνια όλες οι λεπτομέρειες ήταν από χαλκό (ειδικά στα χερούλια των ντουλαπιών) αλλά και στις συσκευές, τώρα βλέπουμε το μαύρο χρώμα να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στις στυλάτες κουζίνες.

Το 2022 λοιπόν περιμένουμε να εντοπίσουμε περισσότερες μαύρες λεπτομέρειες στις κουζίνες, και στις συσκευές!

3. Ξεχάστε τα ψηλά ντουλάπια

Η λογική του να μην υπερφορτώνουμε το σπίτι μας αλλά να προτιμάμε έναν πιο ελεύθερο χώρο χωρίς πολλά έπιπλα και στοιχεία οδήγησε στην αφαίρεση των πάνω ντουλαπιών στην κουζίνα.

Ο χώρος ανοίγει, προσφέροντας ξεκούραση στο μάτι και περισσότερο φως.

Σίγουρα δεν αποτελεί λύση για όσους επιθυμούν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, αλλά είναι μια πολύ όμορφη πρόταση που θα εξυπηρετήσει πολλούς.

GLASS @ Dreamy Kitchen

4. Κρυφός αποθηκευτικός χώρος

Εφόσον βλέπουμε να εξαφανίζονται τα πάνω ντουλάπια από τις κουζίνες και παρατηρούμε μια τάση προς τον μινιμαλ σχεδιασμό, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι άνθρωποι έχουν αντικείμενα, συσκευές, και πράγματα που πρέπει να αποθηκεύσουν!

Οι σχεδιαστές λοιπόν προτείνουν να “κρύψουμε” τα αντικείμενά μας σε ειδικά σχεδιασμένα αποθηκάκια ή pantry που δένουν με τον υπόλοιπο χώρο.

Έτσι, τα έπιπλα της κουζίνας σας θα είναι ο μοναδικός πρωταγωνιστής, χωρίς περιττά πράγματα που θα τραβούν τα βλέμματα χωρίς λόγο. Το 2022 λοιπόν, κάντε την κουζίνα σας έναν πιο ήρεμο, χαλαρωτικό και τακτοποιημένο χώρο.

Δείτε ακόμα

Έπιπλα κουζίνας μοντέρνα για να ανανεώσετε το χώρο σας εύκολα και γρήγορα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις κλασικές κουζίνες

Leave a Reply