ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗΑΠΟΤΗ NOVARTIS HELLAS:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΖΩΗΣ»

 

22 – 23 Νοεμβρίου

 

Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου,

ισόγειος χώρος Δημαρχείου, Δήμου Κορινθίων

09:00 – 15:00

 

 
Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2016 – Η Novartis, έχοντας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τον ασθενή, διανύει ήδη τη δεύτερη χρονιά υλοποίησης του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μετρήσεις Ζωής» με σταθμό το Δήμο Κορινθίων.
Στόχος της συμμετοχής του προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής» είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών ελέγχων, μέσα από την παροχή δωρεάν εξετάσεων πρωτοβάθμιας φροντίδας σε όλους τους πολίτες του Δήμου Κορινθίων που επιθυμούν να εξεταστούν.
Εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχεται στην αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου, στον ισόγειο χώρο Δημαρχείου, Δήμου Κορινθίων (Κολιάτσου 32) το κοινό παρέχοντας δωρεάν τις παρακάτω εξετάσεις:
• Σπιρομέτρηση

• Οφθαλμολογικό έλεγχο

• Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c)

• Έλεγχο Αρτηριακής Πίεσης

• Εξέταση Σπίλων

 
Η πρωτοβουλία «Μετρήσεις Ζωής» εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς δέσμευσης της Novartis να στηρίζει έμπρακτα τους ασθενείς, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοποριακά προγράμματα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Για το λόγο αυτό, συνεργάζεται με φορείς και την επιστημονική κοινότητα, διασφαλίζοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, πάντα με υψηλά επίπεδα ευθύνης και ακεραιότητας.
Το πρόγραμμα τελεί φέτος υπό την αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) και πραγματοποιείται με τη στήριξη των Δήμων Δράμας, Ξάνθης, Χανίων, Κορινθίων και Θερμαϊκού.
Το 2015 οι «Μετρήσεις Ζωής» επισκέφτηκαν 7 πόλεις ενώ πραγματοποιήθηκαν 8.700 διαγνωστικές εξετάσεις. Το 2016 έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής πάνω από 3.000 διαγνωστικές εξετάσεις.
Επόμενος προγραμματισμένος σταθμός είναι ο Δήμος Θερμαϊκού.
Λίγα Λόγια για τη Novartis

Η Novartis παρέχει καινοτόμες λύσεις στις αναδυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Με έδρα στη Βασιλεία της Ελβετίας, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένo χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φάρμακα, οφθαλμολογικές θεραπείες και οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα.

Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2015 οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα 49,4 δισ. δολάρια, ενώ επενδύθηκαν περίπου 8,9 δισ. δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 119.000 εργαζομένους και τα προϊόντα τους διατίθενται σε περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου.

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και απασχολούνται 500 περίπου άτομα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τις διαδικτυακές διευθύνσεις:

http://www.novartis.com

http://www.novartis.gr

 

ΗNovartis είναι στο Twitter. Εγγραφείτε για να ακολουθείτε τη @Novartis στο

http://twitter.com/novartis.