Βαρουφάκης: Ο μόνος λόγος να μην καταλήξουμε σε συμφωνία είναι ή γιατί είναι η ιδεολογία του Σόιμπλε ή γιατί θέλουν να μας τιμωρήσουν!

0

Βαρουφάκης: Ο μόνος λόγος να μην καταλήξουμε σε συμφωνία είναι ή γιατί είναι η ιδεολογία του Σόιμπλε ή γιατί θέλουν να μας τιμωρήσουν!

Ξεκάθαρος είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην βρετανική Daily Telegraph
– Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει η κυβέρνηση το πρόγραμμα που είχε συμφωνηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά
– Επιτίθεται στην Γερμανία λέγοντας ότι συμφωνία μπορεί να μην υπάρξει μόνο αν κάποιοι θέλουν να μας τιμωρήσουν

Τους λόγους που κατά την γνώμη του δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία στο σημερινό Eurogroup εξηγεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

O κ. Βαρουφάκης λέει ευθέως ότι υπεύθυνη για μια αποτυχία σήμερα στην εξεύρεση λύσης θα είναι κυρίως η Γερμανία αφού όπως λέει: «Έχουμε ήδη κάνει περισσότερη δημοσιονομική σύσφιξη απ’ ό,τι έχει γίνει ποτέ από οποιαδήποτε χώρα σε καιρό ειρήνης και η Ελλάδα συνεχίζει να είναι σε ύφεση με μείωση του ονομαστικού ΑΕΠ. Ο μόνος λόγος για να επιμείνει κανείς να γίνει περαιτέρω σύσφιξη είναι να γίνει αυτό είναι από ιδεολογία ή σε τιμωρητική βάση. Το μόνο που επιδιώκουμε είναι ένας τρόπος για να τελειώσει ο κύκλος χρέους – αποπληθωρισμού και να αποκαταστήσουμε τα κυκλώματα της ελληνικής οικονομίας για την παροχή πιστώσεων», τονίζει.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αυξήσει το πρωτογενές πλεόνασμα από το 1,5% στο 4,5% του ΑΕΠ το επόμενο έτος, έχουμε κάνει πολλά για μια συμφωνία. Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να απέχουμε από κινήσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη χρηματοοικονομική σταθερότητα ή την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας. Αλλά αυτό που δεν μπορούμε να δεχτούμε είναι η δημοσιονομική προσαρμογή, που συμφωνήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, να συνεχιστεί μόνο επειδή έτσι λένε οι κανόνες», λέει επίσης.

Leave a Reply