Υπόθεση Σούκουρα: Πώς οι διάλογοι και τα στοιχεία “δένουν” την καταγγελί

0

Αποκαλύψεις και ανατροπές στον αέρα του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 με αφορμή τις καταγγελίες της βουλευτίνας των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου περί απόπειρας δωροδοκίας της από άνθρωπο που, όπως ο ίδιος ο καταγγελλόμενος Σούκουρας υποστήριξε σύμφωνα με τη βουλευτή, ήταν συνεργάτης του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη!
Λίγες ώρες πριν καταθέσει στον εισαγγελέα, η βουλευτίνα των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο. «Η τελική προσέγγιση από τον Σούκουρα προς το πρόσωπό μου έγινε τον Οκτώβριο του 2013» δήλωσε η Σταυρούλα Ξουλίδου που κατήγγειλε ότι το πρόσωπο αυτό της πρότεινε χρηματισμό για να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Στην αρχή δεν το θεώρησα σοβαρό πρόσωπο, ωστόσο επέμενε και ενημέρωσα τον Πάνο Καμένο» πρόσθεσε.
Η κ. Ξουλίδου είπε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο της έστειλε μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο και την ενημέρωνε πως ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς χρηματίστηκε. Ταυτόχρονα, η βουλευτίνα είπε πως ο Σούκουρας την παρέπεμψε σε υψηλά ιστάμενους και ανέφερε το όνομα του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη και κατήγγειλε πως υπάρχει φωτογραφία του Μηταράκη με τον Σούκουρα κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του υφυπουργού.
Ίδια εικόνα προκύπτει και από τη συνέντευξη της βουλευτίνας στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου (http://www.real.gr/audiofiles/371870.mp3). Εδώ αναφέρονται χαρκακτηριστικά, μάλιστα, ατάκες του Σούκουρα όπως “αυτή είναι η ευκαιρία της ζωής σου” (σ.σ. να πάρεις τα λεφτά για να ψηφίσεις Πρόεδρο), αλλά και η βεβαιότητά του ότι ο Μελάς δέχτηκε χρηματισμό.
Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μία σοβαρότατη καταγγελία παρά την προσπάθεια των σεσημασμένων παπαγαλακίων να την υποβαθμίσουν (βλ. Καμπουράκη-Οικονομέα), σε αντίθεση με άλλους καθεστωτικούς δημοσιογράφους (Παπαδάκης, Χατζηνικολάου κλπ.) που αντιμετωπίζουν την υπόθεση με την αξία που τής αρμόζει. Ακόμα κι αν δεχόμασταν ότι δεν πρόκειται για απόπειρα χρηματισμού (όπως δείχνουν προς το παρόν τα στοιχεία) αλλά για “έναν από τους διαλόγους που γίνονται στα κοινωνικά δίκτυα” με τον οποίο “δεν θα έπρεπε να ασχολείται ολόκληρο το πολιτικό σύστημα”, εδώ έχουμε να κάνουμε κατ’ουσίαν με μία ΜΑΡΤΥΡΙΑ γνώσης τού πώς λειτουργεί το σύστημα χρηματισμού ενόψει προεδρικής εκλογής. Κάτι τέτοιο στοιχειοθετείται αυτομάτως (ξεχωριστά από την κατηγορία για απόπειρα χρηματισμού), εφόσον:
α/ επιβεβαιωθεί ότι πράγματι ο Σούκουρας έχει στενές επαφές με το σύστημα της ΝΔ (π.χ. Μηταράκη και μπουμπούκο όπως είπε ο Καμμένος), κάτι στο οποίο θα βοηθήσει η προαναγγελθείσα δημοσίευση σχετικής φωτογραφίας
β/ επιβεβαιωθεί ότι πράγματι ο Σούκουρας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ποσά χρηματισμού (αυτό το περί 2 έως 3 εκατομμυρίων)
γ/ επιβεβαιωθεί ότι πράγματι ο Σούκουρας παρέπεμψε τη βουλευτή σε “υψηλά κομματικούς ιστάμενους”.
Στον αντίποδα, τα όσα ειπώθηκαν από τον ίδιο στο Real.gr (ότι είναι ένας…άνεργος βορειοηπειρώτης) ή από τον γραμματέα της ΝΔ Παπαμιμίκο ότι “δεν υπάρχει στέλεχος του κόμματος μ’αυτό το όνομα” ουδεμία αξία έχουν για την απόρριψη της καταγγελίας, αφού είναι εύλογο τη βρώμικη δουλειά να την κάνει “σκιώδες” πρόσωπο και σίγουρα όχι (πρωτοκλασάτος ή μη, γιατί όχι ούτε καν εγγεγραμμένος) φίλος του αποκόμματος ή σχετιζόμενος με το παραπολιτικό σύστημά του. Ένας Σούκουρας θα μπορούσε σίγουρα να “βγει στη γύρα” για τη βρώμικη δουλειά, κι όποιος β-ο-λευτής τσιμπήσει, τσίμπησε.

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/11/blog-post_219.html#ixzz3KGQ5SEjX

Leave a Reply