Υπάρχουν εξωγήινοι; Τα «μασάει» η Επιτροπή του Κογκρέσου για τις 144 θεάσεις UFO από Αμερικανούς πιλότους

0

Κορυφαίοι επιστήμονες συνηγορούν στο ότι κι αν ακόμα υπάρχουν εξωγήινοι, καλύτερα να τους αφήσουμε στην ησυχία τους. Παρόλα αυτά, η εμμονή με την εξωπλανητική ζωή εντείνεται. Δεν την κάμπτει ούτε ο Αμερικανός θεωρητικός φυσικός Μίκιο Κάκου, ο οποίος επανέλαβε την πάγια θέση του Στίβεν Χόκινγκ ότι η επαφή με έναν προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό θα είχε ολέθριες επιπτώσεις για την ανθρωπότητα. «Η προσπάθεια του ανθρώπου να εντοπίσει και πολύ περισσότερο να επικοινωνήσει με προηγμένους εξωγήινους πολιτισμούς είναι μια εξαιρετικά κακή ιδέα».

Μολονότι την άποψη αυτή εκφράζουν όλο και περισσότεροι φυσικοί και ειδικοί, το θέμα των UFO τέθηκε στη δημόσια σφαίρα με τον πλέον επίσημο τρόπο. Για πρώτη φορά, το Πεντάγωνο έσπασε τη σιωπή του σε σχέση με την μέχρι τώρα γνώση του περί εξωγήινης ζωής σε δημόσια ακρόαση του Κογκρέσου. Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους επίσημη συζήτηση από τη δεκαετία του 1960, η οποία και περιλαμβάνει το σύνολο των πληροφοριών που έχουν συλλεχθεί μέσα στις δεκαετίες.

Αξίζει να θυμηθούμε τη διαδικασία στο Κογκρέσο, κατά τη διάρκεια της οποίας, δύο ειδικοί ερωτήθηκαν για το τί γνωρίζουν για τις θεάσεις UFΟ. Μεταξύ άλλων επίσημων στοιχείων, παρουσίασαν μία έκθεση του Πενταγώνου με ημερομηνία του Ιουνίου 2021. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι πιλότοι του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού έχουν αναφέρει 144 θεάσεις αγνώστων εναέριων αντικειμένων από το 2004 μέχρι το 2021.
Στις θεάσεις αυτές δεν περιλαμβάνονταν οι θεάσεις απλών πολιτών που είναι χιλιάδες, άλλες αυθαίρετες κι άλλες ενδιαφέρουσες. Η έκθεση κατέληγε στο συμπέρασμα ότι «πιθανώς πρόκειται για φυσικά φαινόμενα». Αναφέρθηκε, μάλιστα, ότι από τα εκατοντάδες, ειδικά 18 εμφάνισαν μία ιδιαίτερη πορεία. «Παρέμεναν ακίνητα στους ανέμους ψηλά, κινήθηκαν αντίθετα με τον άνεμο, ελίχθησαν απότομα ή ανέπτυξαν σημαντική ταχύτητα, χωρίς ευδιάκριτα μέσα πρόωσης», σύμφωνα με την έκθεση. 

Μία από τις φήμες που έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει ευρέως και αναμενόταν με αγωνία να συμπεριληφθεί ως μέρος της συζήτησης είναι αυτή περί μυστικών εργαστηρίων με εξωγήινους και διαστημόπλοια. Ακόμα και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη θητεία του, εξομολογήθηκε: «Μόλις ανέλαβα προεδρικά καθήκοντα, σκέφτηκα έαν υπήρχε κάπου εργαστήριο κρυμμένο με εξωγήινους και διαστημόπλοια. Στη συνέχεια κάναμε έρευνα και διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν». Το μέλος του Κονγκρέσου Μάικ Γκάλαγκερ στο ίδιο μήκος κύματος δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι μια μυστική τοποθεσία κυβερνητικών αξιωματούχων κρύβει αιχμαλωτισμένους εξωγήινους, διαστημόπλοια και άλλα μυστηριώδη ευρήματα.

Leave a Reply