Αφιέρωμα στα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή από το 1ο Γυμνάσιο Κιάτου

0

Ποστ της διευθύντριας Αντιγόνη Βογιατζή Ζακούρα

Τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή τιμήσαμε στο σχολείο μας την Παρασκευή 27.05.2022 με επίτιμους προσκεκλημένους την κυρία Βασιλική Αγαπίδου Επίτιμη Πρόεδρο της Ένωσης Μικρασιατών Νεαπόλεως Κιάτου- Άγιος Χρυσόστομος Νέας Σμύρνης και τον κ. Βαγγέλη Χουσελά μέλος του ΔΣ της Ένωσης, Επικεφαλής Αντιπολίτευσης Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Σικυωνίων, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Πέλοπα Κιάτου. Σε κλίμα συγκίνησης για τους πρόσφυγες της Μ. Ασίας οι μαθητές έμαθαν ιστορικές αλήθειες, ανασύρθηκαν μνήμες που δεν γράφονται στα βιβλία ή δεν πρόλαβαν να μάθουν τα παιδιά μας.

Στον παππού μου που πέρασε από τα Μουδανιά Μ. Ασίας με τη βάρκα απέναντι στο Ελλαδικό έδαφος, συνέχισε να ζει με τις μνήμες του σπιτιου του και του καφενείου του, αγαπήθηκε στον τόπο του και αγαπιέται ακόμα μέσα από τους απογόνους του.

Οι Μικρασιάτες έχουμε ψυχή, καρδιά, αλήθεια και το αποδεικνύουμε έμπρακτα σε κάθε μας βήμα. Ευχαριστώ την Βασιλική Αγαπίδου και τον Βαγγέλη Χουσελά για τη χαρά αγάπη και γνώση που έφεραν στο σχολείο μας.

Με τιμή
Η Διευθύντρια
Αντιγόνη Βογιατζή Ζακούρα

Leave a Reply