Χριστοδουλίδης αδειάζει Γεωργιάδη

0

Χριστοδουλίδης αδειάζει Γεωργιάδη

 

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι από τις χθεσινές τηλεφωνικές συνομιλίες του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδηπροκύπτει πως υπάρχει πολιτική βούληση τόσο από πλευράς Ελλάδος όσο και από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα.

«Σήμερα αναμένουν όλοι να δουν το γραπτό αίτημα της Αθήνας και πως αυτό θα διαμορφωθεί καθώς και πόσο εφικτό είναι μέχρι την Παρασκευή να υπάρξει συμφωνία» πρόσθεσε ο Κύπριος εκπρόσωπος.

Πάντως, είπε, ότι οι στιγμές είναι δύσκολες και ότι τυχόν αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την Ελλάδα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην Ευρωζώνη γενικότερα και υπογράμμισε ότι η υποστήριξη της Κύπρου προς την Αθήνα είναι δεδομένη.

Κληθείς να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου ότι δεν γνώριζε ποιο ήταν το αίτημα της Ελλάδας για να το υποστηρίξει, ο εκπρόσωπος είπε ότι, ξεκάθαρα ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι όποιο και αν είναι το αίτημα της Ελλάδας είναι γνωστή και δεδομένη η στάση της Κύπρου.

«Στο Γιούρογκρουπ της Δευτέρας δεν έγινε συζήτηση για το θέμα της Ελλάδας αλλά απλή αναφορά στα αποτελέσματα των τεχνικών διαβουλεύσεων ανάμεσα στην Αθήνα και στους θεσμούς, χωρίς να υπάρξει κατάληξη, ούτε υποβλήθηκε κάποια πρόταση από τα δύο μέρη, ώστε να προέκυπτε θέμα τοποθέτησης των υπουργών γενικότερα» ανέφερε ο κ. Χριστουλίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι «στο έκτακτο Γιούρογκρουπ που προηγήθηκε και στο οποίο ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης υπέβαλε κάποιες γενικές έστω θέσεις της Αθήνας, ο Κύπριος ομόλογός του ήταν ο πρώτος που εξέφρασε τη στήριξή του στην ελληνική προσπάθεια» και κατέληξε: «Είναι κρίμα να επιχειρείται αμφισβήτηση των δεσμών και της στενής συνεργασίας Λευκωσίας – Αθήνας. Το σημαντικό στην παρούσα φάση είναι να δούμε πώς η ελληνική κυβέρνηση θα εκφράσει την θέση της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση