Ω καιροί, ω ήθη στο Μελισσι

0

«O tempora, o mores!» Το λατινικό δίλεκτο που εξεφώνησε ο Κικέρων στον  κατά Κατιλίνα λόγο του, μεταφρασμένο  «Ω καιροί, ω ήθη!» ειρωνική – σαρκαστική κριτική ηθών και πράξεων, αφιερώνεται στην χειραγωγημένη, ισοπεδωμένη, διαπλεκομένη πυραμίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού Κορινθίας, σε ό,τι έχει σχέση με τα γεγονότα του Μελισσίου.

Ιδιαιτέρως, αγγίζει τους 3 τελευταίους πολιτικούς προϊσταμένους της Δημόσιας διοίκησης τους Νομάρχες Μανωλάκη – Ταγαρά και Αντιπεριφερειάρχη κον Καλλίρη.

Οι εν λόγω κύριοι τελούν σε πλήρη γνώση όλων των γεγονότων που έχουν γίνει διαχρονικά στο Μελίσσι. Έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην συντήρηση της μιζέριας, στην κατάντια και στην αντιπαλότητα των 2 τοπικών κοινωνιών του Μελισσίου, Οικιστών και Μελισσιωτών.

Τα δρώμενα στο Μελίσσι αν είχαν γίνει νότια της Κορίνθου στο Χιλιομόδι ή στη Νεμέα, θα είχε λειτουργήσει η ευαισθησία, ο νόμος, η δεοντολογία, το καθήκον και κυρίως το αυτονόητο: η πολιτική ευθύνη.

Αίτιο όλων των προαναφερομένων είναι το ΦΕΚ 246/1970. Ένας νόμος της επταετίας κομμένος και ραμμένος στα μέτρα μιας συνομοταξίας οικιστών – κατοίκων του Οικισμού ΔΕΗ στο Μελίσσι. Ένα νομικό μόρφωμα που εδώ και 47 χρόνια λειτουργεί με τις κάτωθι συνέπειες:

  • Έχει συμβάλει στην ισοπέδωση και στην χειραγώγηση του συνόλου της τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού.

  • Έχει καταστήσει ομήρους τους Μελισσιώτες – Δημηνιώτες που εφάπτονται των ορίων του Οικισμού.

  • Και έχει παγιδεύσει τους δικαστικούς λειτουργούς.

Το μόρφωμα αυτό της επταετίας έχει συμβάλει στην ανάπτυξη εντός του Κορινθιακού χώρου μιας διεστραμμένης νοοτροπίας, αντίληψης και πρακτικής στην ΕΛΙΤ των ΑΘΗΝΑΙΩΝ ότι οι Κορίνθιοι πολίτες – Μελισσιώτες είναι πρόσφοροι – ευάλωτοι στην υποτίμηση, στην περιφρόνηση, στην απαξίωση, εφόσον χειραγωγούνται οι Αυτοδιοικητικοί τους άρχοντες.

Οι Μελισσιώτες ως Κορίνθιοι πολίτες αξιολογούνται από τους Οικιστές ως πολίτες Β΄ κατηγορίας!!!. 47 χρόνια ομηρίας και εκμετάλλευσης είναι πολλά και αδικαιολόγητα. Το εν λόγω ΦΕΚ 246/1970 που ουδέποτε ανηρτήθει στο Μελίσσι στην διαχρονική του πορεία έχει υποστεί πολλές τροποποιήσεις – βελτιώσεις στο μέτρο των επιλογών και των συμφερόντων των Οικιστών, με την συμβολή της κοινότητας Μελισσίου.

Καμιά τροποποίηση εδώ και 47 χρόνια για τους Μελισσιώτες. Το σωτήριο έτος 2016 με πρωτοβουλία ενός Οικιστή της ΔΕΗ απεκαλύφθη έγγραφο του οικοδομικού συνεταιρισμού που ανέτρεψε όλη την νομιμοφάνεια του ΦΕΚ και αποκάλυψε και ανέδειξε την παρανομία, την μεθόδευση, την αλχημεία, χειραγώγηση, παγίδευση, δολιότητα και την ομηρία των Μελισσιωτών: Το ανωτέρω έγγραφο με αρ. πρωτ.7/11-5-1979 υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο του Συν/σμου κο Φίλη και τον Γενικό Γραμματέα ανέδειξε και γνωστοποίησε δια μέσου της κοινότητας Μελισσίου στην Πολεοδομία Κορίνθου ότι «εις την ρυμοτομηθείσα έκταση του Οικισμού παρεμβάλλονται και ιδιοκτησίες ρυμοτομηθείσες σε οικόπεδα, οίτινες δεν έχουν εξαγορασθεί από τον Οικισμό της ΔΕΗ, για τις οποίες έχουμε ζητήσει τροποποιήσεις.!!» Από τα πλέον επίσημα και καθ’ ύλην αρμόδια χείλη η απόδειξη της παρανομίας και της Αλχημείας, που έγινε στο Μελίσσι, από την ελίτ των Αθηνών. Ο κύριος εισαγγελέας, ο κύριος Καλλίρης και το ΥΠΕΚΑ ακούει;

Το έγγραφο αυτό γνωστό στην Νομαρχία και στην Πολεοδομία Κορίνθου από το 1979! Νομοτελειακά θα αξιολογηθεί και θα κριθεί από την δικαιοσύνη και από ΥΠΕΚΑ. Ένα δεύτερο έγγραφο του Συν/σμου υπογεγραμμένο από Πρόεδρο και Γραμματέα κοινοποιείται προς Νομάρχη Ταγαρά και Πολεοδομίες Ξυλοκάστρου – Κορίνθου με αρ. πρωτ. 044/40509/2009 επισημαίνει εκτός των άλλων ότι: «Επί πλέον η πρόσφατη Γενική συνέλευση των μελών του Συν/σμου έδωσε εντολή στο Διοικητικό Συμβούλιο να προστατεύσει το ΦΕΚ του Οικισμού με τις ανάλογες ενέργειες και με κάθε πρόσφορο μέσον»!!! O tempora, o mores!

Πρώτη φορά επισημαίνετε προς Δημόσιες αρχές Πολιτικές – Διοικητικές, ότι ο συγκεκριμένος Νόμος – ΦΕΚ του Οικισμού ΔΕΗ μετά 40 χρόνια χρειάζεται προστασία…. Αυτό τα έγγραφο παρελήφθη από τον Νομάρχη Ταγαρά και μετέπειτα Υφυπουργό Οικισμού της Κυβέρνησης Σαμαρά. Τι έκανε ο Κορίνθιος πολιτικός; «Ἐς αὔριον τά σπουδαῖα»

Επειδή το πάρτυ της διαπλοκής, της εξαγοράς συνειδήσεων, της αλχημείας, της χειραγώγησης και της ομηρείας των Μελισσιωτών, το σωτήριο έτος 2017 πρέπει να τελειώσει. Επειδή 47 χρόνια υποτέλειας των Μελισσιωτών στην ελίτ των Αθηνών, υποτίμησης, απαξίωσης και εκμετάλλευσης των Κορινθίων πολιτών έχει φθάσει σε εκρηκτικό αδιέξοδο.

Επειδή σε αυτή την τοπική κοινωνία του Οικισμού της ΔΕΗ βρίσκονται και μέλη – στελέχη αξιόλογα, έντιμα, λογικά, ηθικά και έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία και ευρύτερα στην Κορινθία και γνωρίζουν τι γίνεται στον οικισμό και υποχρεώνονται στην «Σιωπή των Αμνών»!

Επειδή η λεηλασία του αρχείου της Κοινότητας Μελισσίου που τελούσε εν γνώσει της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και την συγκάλυψε, συνδέεται άμεσα με την διαδικασία έγκρισης του ρυμοτομικού σχεδίου του Οικισμού ΔΕΗ, εφόσον το επιλεχθέν, κλεμμένο – πωλημένο βιβλίο πρακτικό της Κοινότητας Μελισσίου είναι της περιόδου 1962 – 1982.

Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους και όχι μόνο επισημαίνω – γνωστοποιώ και παρακαλώ δημόσια τον καθ’ ύλην αρμόδιο του Οικισμού ΔΕΗ συνταξιούχο ανώτερο Αξιωματικό Πρόεδρο του Εξωραϊστικού συλλόγου Κύριο Λουτρίδη: Να πρωταγωνιστήσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες διαλόγου με τους Οικιστές, με τους Μελισσιώτες και την Δημοτική Αρχή για το αυτονόητο, για το δίκαιο, για το νόμιμο, για την ποιότητα της ζωής μας.  

Κύριε Λουτρίδη και οι δύο τοπικές κοινωνίες είμαστε καταδικασμένες συμβιβαστούμε, να συνυπάρξουμε, να συμβιώσουμε για το αυτονόητο.

Η παρουσία σας σήμερα στην θέση του προέδρου του εξωραϊστικού συλλόγου εκτιμάται και αξιολογείται ως ευλογία. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη στιγμή. Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει κληρονομήσει, ένα χειραγωγημένο και ισοπεδωμένο καθεστώς με πλείστα προβλήματα και είναι ανίσχυρη να δώσει λύση από μόνη της.

Παρακαλώ να αναλάβετε πρωτοβουλίες διαλόγου για το αυτονόητο. Αν όμως στον χώρο σας, στον Οικισμό της ΔΕΗ επικρατήσει και πρυτανεύσει η αντιπαλότητα, η στείρα αντιπαράθεση η βεντέτα η απαξίωση και η εκμετάλλευση, σας γνωστοποιώ ότι: μετά πάροδο εύλογου χρόνου η λίστα 72 οικιστών που βρίσκεται εις χείρας μου, θα δρομολογηθεί για αξιολόγηση και κρίση προς ΥΠΕΚΑ – Δικαιοσύνη – δημοσιότητα.  

Την πρώτη αυτή λίστα την εμπλουτίζουν και την κοσμούν ονόματα με ειδικό, κοινωνικό, επαγγελματικό βάρος. Λίστα παράβασης, παρανομίας των όρων δόμησης του ΦΕΚ του υπό προστασία του, Οικισμού. Ονόματα και προσωπικότητες  αντίστοιχες της καταγγελίας – λίστας Χελιώτη με αρ. πρωτ.157/516/2013!!! Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν από τον Χελιώτη ως παράνομοι καταληψίες κοινοχρήστου χώρου οι οικογένειες ΠΑΛΛΗ – ΑΝΑΠΛΙΩΤΗ – ΒΕΡΝΙΚΟΥ & ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ είναι θέμα του Οικισμού.

Κύριε Λουτρίδη θέμα Μελισσίου είναι η εκμετάλλευση και η μεταχείριση του Αρχιτέκτονα και πρώην Αντινομάρχη Μελισσιώτη Θεόδωρου Μαρίνη, ο οποίος εμπλούτισε την καταγγελία Χελιώτη με τοπογραφικό αναδεικνύοντας την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. Το τοπογραφικό θεωρημένο από Τ.Υ. του Δήμου και από Πολεοδομία. Σύμφωνα με το τοπογραφικό Μαρίνη η κατάληψη της οικογένειας ΠΑΛΛΗ είναι 1.912 μέτρα. Σύμφωνα με αυτοψία της Πολεοδομίας με αρ. πρωτ.: 778/6125/2016 υπογεγραμμένη από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Δόμησης Καλοθή, δεν βρέθηκε να έχει γίνει κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

Το ερώτημα και το ζητούμενο που προκύπτει είναι:

  • Ποιός στον Δήμο Ξυλοκάστρου ψεύδεται ασύστολα και ευτελίζει θεσμούς και προσωπικότητες;

  • Ποιος ταλαιπωρεί Δήμο, δημοτικές υπηρεσίες και παγιδεύει δικαστικούς λειτουργούς;

Ψεύδεται ο καταγγέλλων Χελιώτης που κατήγγειλε και συκοφάντησε ως καταληψία την οικογένεια Πάλλη, για κατάληψη που δεν απεδείχθη; Ψεύδεται ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης Καλοθής που υπέγραψε αρνητική για την κατάληψη αυτοψία; Ψεύδονται οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης Πολ. Μηχανικοί Π. Σπανού και Α. Γκιόλιας που κατά την αυτοψία που διενήργησαν δεν διαπίστωσαν κατάληψη εκ μέρους της οικογένειας Πάλλη;

Τελικώς ο τέως αντινομάρχης Μαρίνης που ανέδειξε στο θεωρημένο τοπογραφικό κατάληψη 1.912 μέτρων, το οποίο βρίσκεται στον εισαγγελέα Κορίνθου, ποιο ρόλο παίζει; Και το γιατί δεν έχει γίνει αυτοψία ακόμη από την καταγγελία Χελιώτη στον Μανωλόπουλο, ακολουθεί στο επόμενο σχόλιο.

Κύριε Λουτρίδη η τοξικότητα στο Μελίσσι αγγίζει και διαπλέκει και τις δύο κοινωνικές ομάδες. Η ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους σας είναι μονόδρομος. Για να μην αναφωνήσουμε άλλη μια φορά «O tempora, o mores!», για την ποιότητα της ζωής μας.

Γιάννης Σιώκος

Leave a Reply