Βλάχος: Οι αποκαλύψεις να μην

0

Τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι μετά τις αποκαλύψεις της Μπεκατώρου σταμάτησαν χορηγίες στην ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ εξέφρασε με ποστ στο Facebook o κ. Γιώργος Βλάχος και καλεί παράλληλα με αυτήν την προσπάθεια εξυγίανσης να συνεχίσει η λειτουργία των αθλητικών τμημάτων.

Το παραθέτουμε αυτούσιο.

Για να μην παρεξηγηθώ να δηλώσω εξ αρχής οτι καταδικάζω κάθε μορφή βίας, σωματικής, φραστικής, σεξουαλικής, ή ότι άλλο, απ΄όπου κι αν προέρχεται και σε όποια/όποιον κι να απευθύνεται .
Από την άλλη, πάντα απεχθανόμουν τις γενικεύσεις του τύπου “όλες οι γυναίκες είναι … “ή “όλοι οι άντρες είναι αλλιώς” . Βέβαια ο Έλληνας δυστυχώς έχει μάθει να σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο και να καταδικάζει με ευκολία και συλλήβδην βασιζόμενος σε ό,τι ακούει από τον φίλο, το γείτονα, την τηλεόραση και να μην το πολυψάχνει. Ήρθε λοιπόν και η ώρα της ιστιοπλοΐας…. Και επειδή βρέθηκε ένας επαίσχυντος , σύμφωνα με τις καταγγελίες, τύπος, όλος ο κόσμος της ιστιοπλοΐας, όλοι εμείς που χρόνια παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες, είμαστε συνύποπτοι ή συνυπεύθυνοι …Και καλά στο μυαλό του πολύ κόσμου, εγώ προσωπικά θα το καταλάβαινα, όσο άδικο κι αν είναι αυτό για το άθλημα της ιστιοπλοΐας, θα ήθελα όμως δημοσία να αναρωτηθώ, το ίδρυμα Νιάρχος, είναι δυνατό να “αναστέλλει” την χορηγία του για την ιστιοπλοΐα για άτομα για αναπηρία ;;;; Επειδή συνέβη ένα μεμονωμένο περιστατικό , (ακόμη κι αν δεν είναι μεμονωμένο, δεν είναι σίγουρα η γενικευμένο), στερεί τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να μπουν στη θάλασσα, να βγουν πολλές φορές από τα σπίτια τους, να νιώσουν την ελευθερία που στερούνται λόγω της αναπηρίας.
Όλα αυτά μου φαίνονται δικαιολογίες για να μην εκταμιευτούν τα χρήματα. Κι αν δεν εμπιστεύεται την ΕΙΟ, ας ψάξει να δει στους ομίλους που είναι ήδη έτοιμοι, ή προετοιμάζονται για να ξεκινήσουν ιστιοπλοΐα για ΑΜΕΑ και να υλοποιήσει το πρόγραμμα του απευθείας. Το έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία.
Από πλευράς μου πάντως να γνωρίζετε οτι θα κάνω τα πάντα, αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, και είμαι απόλυτα πεπεισμένος οτι πολύ σύντομα θα δούμε τα πανιά των ειδικών σκαφών για για ΑΜΕΑ να φουσκώνουν στον Πατραϊκό.

Leave a Reply