Βαρουφάκης: Δεν διατηρώ σχέσεις με τον Τσίπρα γιατί δεν έχει κάτι να μου πει

0

Για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε μεταξύ άλλων στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή μια συνέντευξη που παραχώρησε για το βιβλιό του με τίτλο «Talking to My Daughter About the Economy».

Ερωτηθείς για το εάν διατηρεί σχέσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργού, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει: «Όχι, γιατί δεν πιστεύω ότι έχει κάτι που θα μπορούσε να μου πει».

Συμπληρώνει, μάλιστα για τον Ελληνα πρωθυπουργό ότι «προκειμένου να συνεχίσει να κάνει ό,τι κάνει πρέπει να εξακολουθήσει να λέει στον εαυτό του μια ιστορία που κατά βάθος μέσα του γνωρίζει ότι είναι αβάσιμη».

«Οπότε μια συζήτηση ανάμεσά μας θα ήταν εξαιρετικά σύντομη και άσκοπη» καταλήγει ο κ. Βαρουφάκης.

Εξάλλου, στη συνέντευξή του ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει υπερήφανος που μπορεί να ονομάζεται φίλος του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ. «Είναι παράλογο να τον θεωρούν ένοχο ενώ δεν του έχει ασκηθεί καμία κατηγορία. Ο Ασάνζ διώκεται για έναν απλό λόγο: ντρόπιασε τις ΗΠΑ και το σύστημα παρακολουθήσεων. Τα Wikileaks είναι μια θαυμάσια προσπάθεια για να επικεντρωθούμε στο ζήτημα του Big Brother» δηλώνει.

Leave a Reply