Τζόνσον: Δεν παραιτουμαι…

0

Έχοντας αρνηθεί να παραιτηθεί παρά τις 41 παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών και τις παραινέσεις φίλα προσκείμενων υπουργών του, ο κ. Τζόνσον απέλυσε το βράδυ της Τετάρτης τον κ. Γκόουβ ο οποίος το πρωί του είχε πει πως ήταν ώρα να παραιτηθεί.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Τον Υπουργό Στέγασης, Κοινοτήτων και Αναβάθμισης Μάικλ Γκόουβ απέπεμψε από την κυβέρνηση ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Έχοντας αρνηθεί να παραιτηθεί παρά τις 41 παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών και τις παραινέσεις φίλα προσκείμενων υπουργών του, ο κ. Τζόνσον απέλυσε το βράδυ της Τετάρτης τον κ. Γκόουβ ο οποίος το πρωί του είχε πει πως ήταν ώρα να παραιτηθεί.

Οι κ.κ. Τζόνσον και Γκόουβ ήταν άσπονδοι συνεργάτες στην εκστρατεία του Brexit και ο κ. Γκόουβ ήταν ο άνθρωπος που υπονόμευσε τον Μπόρις Τζόνσον όταν διεκδικούσε την ηγεσία των Συντηρητικών μετά από την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον.

Πολιτικοί σχολιαστές στη Βρετανία εκφράζουν δυσπιστία για το γεγονός ότι ο κ. Τζόνσον παραμένει στη θέση του μετά από τα όσα έχουν συμβεί από το βράδυ της Τρίτης και μετά, με ορισμένους να τον παρομοιάζουν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Επικρίσεις δέχονται επίσης οι υπουργοί που ενώ φέρονται να ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί, τελικά μένουν στην κυβέρνησή του.πηγή

Leave a Reply