ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΝΗΠΙΟ & ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΤΣΟΓΛΟΥ

0

Τα Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου προσφέρουν στους μικρούς μαθητές ένα δωρεάν θερινό campus γνωριμίας με το καινοτόμο πρόγραμμά τους

Μήπως το παιδί σας κλείνει τα τρία και μπαίνει στα τέσσερα; Μέχρι πριν λίγους μήνες έψαχνε τα συρτάρια και εξερευνούσε κάθε γωνιά του σπιτιού… Tώρα; Ποιο είναι το επόμενο στάδιο ανάπτυξης;

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα φοιτήσει στο Προνήπιο. Ο μικρός σας εξερευνητής μεγαλώνει… και ήρθε η ώρα να καλλιεργήσει τις κινητικές του δεξιότητες και να αποθηκεύσει γνώσεις και έννοιες. Πόσο εύκολο είναι να διαλέξετε εκπαιδευτικό οργανισμό που να τροφοδοτεί το παιδί σας συνεχώς με ερεθίσματα;

Καθώς ολοκληρώνει τον τρίτο χρόνο της ζωής του νέες ανάγκες προκύπτουν για το παιδί: η κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξή του στο διάστημα των 4-5 ετών συνδέεται άμεσα με την ολόπλευρη ανάπτυξή του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ως προς αυτό καθοριστικό ρόλο παίζουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί της προσχολικής ηλικίας, καθώς αποτελούν τα πρόσωπα-πρότυπα της ζωής του νηπίου.

Η γνωστική ανάπτυξή του, η σχολική επίδοση και προσαρμογή, η επιτυχής μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, η μείωση της συχνότητας εκδήλωσης προβλημάτων συμπεριφοράς και η κοινωνική και συναισθηματική προσαρμοστικότητά του καλλιεργούνται στην προσχολική ηλικία και λειτουργούν προληπτικά ως προς την εκδήλωση προβλημάτων συμπεριφοράς και θεμάτων που αφορούν την ψυχική υγεία του.

Κατανοώντας λοιπόν πόσο σημαντική είναι αυτή η περίοδος ανάπτυξης του παιδιού, στα Εκπαιδευτήρια ΑΤΣΟΓΛΟΥ εφαρμόζουμε -για το προσχολικό μας τμήμα (προνήπιο και νηπιαγωγείο)- ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικής και πολυαισθητηριακής προσέγγισης της γνώσης, καλλιέργειας δεξιοτήτων, όπως η ανάπτυξη του λόγου και η καλλιέργεια της επιχειρηματολογίας, της σύνθετης κριτικής σκέψης, της φαντασίας και της δημιουργικότητας, της κατανόησης και εφαρμογής στην πραγματική ζωή εννοιών, όπως ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η παραδοχή. Γλώσσα, μαθηματικά, φυσικές και κοινωνικές επιστήμες μέσα από το παιχνίδι, το πείραμα και τη βιωματική μάθηση αποτελούν αντικείμενα νοητικής ανάπτυξης του παιδιού.

Για όλους αυτούς τους λόγους στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΤΣΟΓΛΟΥ οργανώνουμε ένα ΔΩΡΕΑΝ πενθήμερο δίωρο πρόγραμμα γνωριμίας για τα παιδιά που τη σχολική χρονιά 2022-2023 θα φοιτήσουν στο ΠΡΟΝΗΠΙΟ και στο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, το χρονικό διάστημα 13/7/2022-19/7/2022. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για όλους τους μαθητές (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Τι μπορούν να περιμένουν οι μικροί μας φίλοι;

Μία σειρά δραστηριοτήτων επιτρέπει στα παιδιά να χρησιμοποιούν δημιουργικά υλικά και μέσα, να πειραματίζονται, να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να αναπτύσσονται, να κοινωνικοποιούνται, να ευχαριστιούνται, να διασκεδάζουν και να μαθαίνουν.

Πρόκειται για έναν υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό σχεδιασμό που επιτρέπει στα παιδιά να ανακαλύψουν νέες εμπειρίες και να εμπλουτίσουν παλαιότερες μέσα σε ένα σχολικό περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα.

Τμήματα:

Προνήπιο ΑΤΣΟΓΛΟΥ: «Μικροί παλαιοντολόγοι»

Νηπιαγωγείο ΑΤΣΟΓΛΟΥ: «Ανακαλύπτοντας τα 4 στοιχεία της φύσης»

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβετε ατομική ενημέρωση για τη συμμετοχή του παιδιού σας στο πρόγραμμα, καθώς και το portfolio του.

  • Πριν αποφασίσετε σε ποιο σχολείο θα φοιτήσει το παιδί σας, δώστε του την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας.

Δηλώστε συμμετοχή στο grammateia@atsoglou.gr έως 11/7.

  • Για περισσότερες πληροφορίες στο 2741.0.20079

Leave a Reply