Τσεκούρι στο Star Trek: Οι ταινίες της εβδομάδας (21-27/07)

0

cinema

Τσεκούρι Από Κόκκαλο (Bone Tomahawk) του  S. Craig Zahler

Γουέστερν 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 132′

Με τους: Kurt Russell, Patrick Wilson, Matthew Fox

Ένας σερίφης, ο βοηθός του, ένας πιστολέρο κι ένας καουμπόι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τρεις ανθρώπους που κινδυνεύουν από μια ομάδα κατοίκων των σπηλαίων.

Μήτσης / Αθηνόραμα 3.5*

Γαλανού / Εφ. Συντακτών 3*

Δανίκας / Πρώτο Θέμα 4*

Εκσιέλ / Έθνος 3*

Ζουμπουλάκης / Βήμα 3*

Καϊμάκης / Ημερησία 3*

Καπράνος / Νέα 3.5*

Κατσίκας / Σινεμά 2.5*

Κουτσογιαννόπουλος / Alpha/LIFO 3.5*

Κρασσακόπουλος / Athens Voice 3*

Μικελίδης / Enet Press 3*

Μπούρας / Καθημερινή 3.5*

Star Trek Beyond του Justin Lin

Περιπέτεια 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117′

Με τους: Chris Pine, Zachary Quinto, Anton Yelchin, Idris Elba, Simon Pegg

Στην ταινία “Star Trek Beyond” το πλήρωμα του Εντερπράιζ με επικεφαλής τον ατρόμητο κυβερνήτη Τζέιμς Τ. Κερκ εξερευνά τις πιο απόμακρες περιοχές του αχαρτογράφητου διαστήματος κι έρχονται αντιμέτωποι με ένα νέο, μυστηριώδη εχθρό που απειλεί να αφανίσει το πλήρωμα, την ίδια στιγμή που τους κάνει να αμφισβητήσουν όλα όσα γνωρίζουν για την Ομοσπονδία και τα ιδανικά που αυτή πρεσβεύει.

Μήτσης / Αθηνόραμα 2*

Γαλανού / Εφ. Συντακτών 2.5*

Δανίκας / Πρώτο Θέμα 0*

Εκσιέλ / Έθνος 2*

Καϊμάκης / Ημερησία 2*

Καπράνος / Νέα 2.5*

Κουτσογιαννόπουλος / Alpha/LIFO 2*

Μικελίδης / Enet Press 2*

Μπούρας / Καθημερινή 1*

Σε Ρηχά Νερά (The Shallows) του  Jaume Collet-Serra

Θρίλερ 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 86′

Με τους: Blake Lively, Óscar Jaenada, Angelo Jose, Lozano Corzo

Η Nancy Adams (Blake Lively) κάνει σερφ σε μια παραδεισένια παραλία στην άκρη του πουθενά, όπου θα γίνει το υποψήφιο γεύμα ενός τεράστιου λευκού καρχαρία. Παρόλο που βρίσκεται μόλις διακόσια μέτρα περίπου από την ακτή, η επιβίωσή της θα εξαρτηθεί από μια σειρά δοκιμασιών που πρέπει να υποστεί, αφού το λευκό κήτος καιροφυλακτεί μέσα στο νερό σε κάθε της κίνηση.

Μήτσης / Αθηνόραμα 2*

Γαλανού / Εφ. Συντακτών 3*

Δανίκας / Πρώτο Θέμα 2*

Εκσιέλ / Έθνος 2.5*

Ζουμπουλάκης / Βήμα 3*

Καϊμάκης / Ημερησία 2.5*

Καπράνος / Νέα 2*

Κουτσογιαννόπουλος / Alpha/LIFO 1*

Κρασσακόπουλος / Athens Voice 3*

Μπούρας / Καθημερινή 3*

Ένας Προδότης Ανάμεσά μας (Our Kind of Traitor) της Suzanna White

Θρίλερ 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 108′

Με τους: Ewan McGregor, Naomie Harris, Damien Lewis, Stellan Skarsgård

Ένα συνηθισμένο ζευγάρι Άγγλων, ο Πέρι και η Γκέιλ, βρίσκονται στο Μαρόκο για διακοπές. Εκεί θα γνωρίσουν τον Ρώσο Ντιμά και θα κάνουν παρέα. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι ο Ντιμά είναι μέλος της ρωσικής μαφίας. O Ντιμά εξαναγκάζει τον Πέρι να μεταφέρει απόρρητες πληροφορίες στις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες. Το ζευγάρι θα βρεθεί ξαφνικά διαμέσου ενός διεθνούς παιχνιδιού κατασκοπίας και βρώμικης πολιτικής. Ο Πέρι και η Γκέιλ Θα ταξιδέψουν με την βία από το Παρίσι στη Βιέννη και από εκεί στις Γαλλικές Άλπεις και τελικά στο Λονδίνο προκειμένου να βρουν έναν σύνδεσμο με την Βρετανική κυβέρνηση.

Μήτσης / Αθηνόραμα 2.5*

Γαλανού / Εφ. Συντακτών 2.5*

Δανίκας / Πρώτο Θέμα 2*

Καϊμάκης / Ημερησία 3*

Καπράνος / Νέα 1*

Κατσίκας / Σινεμά 2.5*

Κουτσογιαννόπουλος / Alpha/LIFO 2*

Η Γιορτή της Μπαμπέτ (BABETTE GAESTEBUD) του  Gabriel Axel

Κοινωνική 1987 | Έγχρ. | Διάρκεια: 102′

Με τους: Stéphane Audran, Birgitte Federspiel, Bodil Kjer, Jarl Kulle

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο ψαροχώρι της Δανίας. Εκεί ζουν δύο ανύπαντρες αδελφές παπαδοκόρες κάνοντας αγαθοεργίες και προσφέροντας φαγητό στους ανήμπορους. Οι δύο αδελφές – Μαρτίνα και Φιλίππα- υπήρξαν πολύ όμορφες στα νιάτα τους και παρότι είχαν ερωτικές αλλά και επαγγελματικές προτάσεις, αποφάσισαν να μείνουν στο χωριό τους κοντά στον πάστορα πατέρα τους και να συνεχίσουν το ενάρετο έργο του.

Η Μπαμπέτ εμφανίζεται μία μέρα στην πόρτα τους και ζητάει καταφύγιο, καθότι είναι πρόσφυγας τους εμφυλίου πολέμου της Γαλλίας. Οι δύο αδελφές δίνουν τροφή και στέγη στην Μπαμπέτ, η οποίο γίνεται η οικονόμος τους σπιτιού. Μετά από 14 χρόνια κοινής ζωής, η Μπαμπέτ ενημερώνεται πως κέρδισε στο λαχείο 10.000 φράγκα. Όλοι σκέφτονται πλέον ότι θα φύγει για να φτιάξει και πάλι τη ζωή της.

Η Μπαμπέτ όμως ζητάει μία και μοναδική χάρη από της δύο αδελφές, να ετοιμάσει ένα δείπνο για αυτές και τα μέλη της εκκλησίας, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του πάστορα. Αυτές δέχονται με δυσκολία και έτσι η Μπαμπέτ αρχίζει τις ετοιμασίες του δείπνου μέρες νωρίτερα καθότι πηγαίνει στη Γαλλία για να κάνει τις αγορές των τροφίμων και των κρασιών που θα χρειαστεί για το δείπνο.

Οι προτεστάντισσες αδελφές, θεωρούν τα πολυτελή φαγητά αμαρτία και θα προτρέψουν και τα υπόλοιπα μέλη της Εκκλησίας να μην εκφέρουν καμιά άποψη για τα φαγητά αλλά να μείνουν ανέκφραστοι και να συζητούν για θέματα πέρα από το φαγητό.

Στο δείπνο όμως θα εμφανιστεί και ο στρατηγός Λόβενχιλμ, ο οποίος θα ενθουσιαστεί και θα απολαύσει το γεύμα και θα αναγνωρίσει πως αυτό το δείπνο είναι μαγειρεμένο από τη διάσημη σεφ του γαλλικού εστιατορίου «Ανγκλαίζ Καφέ».

Στο τέλος η Μπαμπέτ αποκαλύπτει ότι αυτή είναι η σεφ του «Ανγκλαίζ Καφέ» και ότι όλα αυτά τα έκανε για να μπορεί να εκφράσει τα δώρα που της χάρισε ο Θεός και ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το σπίτι και τις δύο αδελφές. Με την απόλαυση του φαγητού, διαλύει τα “πρέπει” και επαναφέρει τη χαρά της ζωής σε όλους όσους συμμετείχαν στο δείπνο.

Μήτσης / Αθηνόραμα 3.5*

Γαλανού / Εφ. Συντακτών 3.5*

Εκσιέλ / Έθνος 3.5*

Ζουμπουλάκης / Βήμα 3.5*

Καϊμάκης / Ημερησία 3.5*

Καπράνος / Νέα 5*

Κατσίκας / Σινεμά 3.5*

Κουτσογιαννόπουλος / Alpha/LIFO 4.5*

Κρασσακόπουλος / Athens Voice 3.5*

Μικελίδης / Enet Press 4*

Μπούρας / Καθημερινή 3*

Στάσου στο Ύψος σου (Un Homme a la Hauteur) του Laurent Tirard

Κωμωδία 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 98′

Με τους: Jean Dujardin, Virginie Efira, Cédric Kahn, Stéphanie Papanian

Η Ντιάν είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα, πετυχημένη δικηγόρος και γοητευτικός χαρακτήρας. Έχει μόλις βάλει τέλος σε έναν γάμο στον οποίο ήταν δυστυχισμένη και είναι πια ελεύθερη να συναντήσει την μεγάλη αγάπη της ζωής της. Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, η Ντιάν δέχεται ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα ονόματι Αλεξάντρ, ο οποίος έχει βρει το χαμένο της κινητό. Ο Αλεξάντρ είναι ευγενικός, αστείος και καλλιεργημένος, και η Ντιάν, μαγεμένη από την προσωπικότητά του, δέχεται να συναντηθούν από κοντά. Το ραντεβού τους, όμως, δεν είναι καθόλου όπως το περίμενε…

Leave a Reply