Τρεις επιχειρηματίες θύματα απάτης στο Ναύπλιο

0

Τρεις επιχειρηματίες θύματα απάτης στο Ναύπλιο

Ο απατεώνας κατάφερε να βγάλει κέρδος ύψους 2.500 ευρώ από δύο ιδιοκτήτες εταιρειών, ενώ ένας ακόμη που αποπειράθηκε να εξαπατήσει δεν «τσίμπησε» το δόλωμα.

Έξυπνο κόλπο είχε βρει ένας 37χρονος απατεώνας για να βγάζει «μεροκάματο», εξαπατώντας ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο Ναύπλιο. Τους τηλεφωνούσε ως συνεργάτης τους χρησιμοποιώντας πραγματικά ονόματα και τους έπειθε να παραλάβουν για λογαριασμό του δέματα τα οποία θα έφερνε ταξί, ζητώντας τους να τα πληρώσουν.

Στη συνέχεια, συναντιόταν με τον οδηγό του ταξί που είχε μισθώσει ο ίδιος για να μεταφέρει το δέμα, έπαιρνε τα χρήματα που του είχαν δώσει οι επιχειρηματίες, πλήρωνε το μίσθωμα και εξαφανιζόταν. Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να βγάλει κέρδος ύψους 2.500 ευρώ από δύο ιδιοκτήτες εταιρειών, ενώ ένας ακόμη που αποπειράθηκε να εξαπατήσει δεν «τσίμπησε» το δόλωμα.

Ο 37χρονος δεν συνελήφθη όταν εξιχνιάστηκαν οι τρεις υποθέσεις, καθώς ειχε παρέλθει το αυτόφωρο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Παράλληλα, η Ασφάλεια ερευνά αν είχε εξαπατήσει και άλλους επιχειρηματίες.

Leave a Reply