Στα σεντούκια πάλι τα λεφτά

0

Στα σεντούκια πάλι τα λεφτά - Εκτινάχθηκαν σήμερα οι αναλήψεις μετά την είδηση για προσφυγή δυο τραπεζών στον ELA

Η αύξηση των αναλήψεων γίνεται κυρίως από λογαριασμούς ταμιευτηρίου, δηλαδή από μικροκαταθέτες

Μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο και ιδίως στις τραπεζικές μετοχές

Αυξήθηκαν απότομα σήμερα οι αναλήψεις καταθέσεων ύστερα από τη είδηση ότι δύο τράπεζες προσέφυγαν στον ELA υποβάλλοντας αιτήσεις για έκτακτη ρευστότητα.
Το χαρακτηριστικό είναι πως πρόκειται κυρίως για ποσά που κατευθύνονται στο «μαξιλάρι».

Στελέχη των τραπεζών εξηγούν πως πελάτες των τραπεζών φοβούνται πως κάποια στιγμή δεν θα μπορέσουν να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ και σπεύδουν να πάρουν χρήματα που θα τα έχουν στο σπίτι τους. Γι΄ αυτό η αύξηση των αναλήψεων γίνεται κυρίως από λογαριασμούς ταμιευτηρίου.

Οι τραπεζίτες επιχειρούν να καθησυχάσουν τους καταθέτες λέγοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας

Εξάλλου, προσθέτουν τα ίδια στελέχη, οι μεγάλοι καταθέτες και οι επιχειρήσεις έχουν ήδη φροντίσει και έκαναν τις αναλήψεις που ήθελαν.

Πάντως, οι τραπεζίτες επιχειρούν να καθησυχάσουν τους καταθέτες λέγοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας και δεν πρόκειται να μην μπορέσουν να πάρουν από τα ΑΤΜ όποτε θελήσουν.

Ενδεικτική του κλίματος είναι η στιχομυθία που είχε διευθυντής καταστήματος με πελάτη ο οποίος έκανε ανάληψη 10.000 ευρώ. Όταν τον ρώτησε τι τα θέλει και αν τα πάει κάπου αλλού, η απάντηση που του έδωσε ήταν μη φοβάσαι καλώς εχόντων των πραγμάτων εδώ θα τα ξαναφέρω τη Δευτέρα.

Leave a Reply