Το Plan B του Βαρουφάκη: Υποκλοπή ΑΦΜ, hacking και παράλληλο τραπεζικό σύστημα – Όλα θα γίνονταν με το… “πάτημα ενός κουμπιού”!

0

varoufakis_vouli_periergh_526_355

– Παράλληλο τραπεζικό σύστημα αρχικά μέσα στα πλαίσια του ευρώ περιελάμβανε το plan B του Γιάνη Βαρουφάκη
– Θα έβαζε παιδικό του φίλο που έχει διορίσει στο υπουργείο Οικονομικών να κλέψει τα… ΑΦΜ!
– Στόχος να παρακαμφθεί η… “ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες” Κατερίνα Σαββαΐδου!
– Θα δημιουργούσαν μυστικούς λογαριασμούς για κάθε φορολογούμενο!
– Το σχέδιο αποκάλυψε ο ίδιος ο πρώην υπουργός σε στελέχη hedge funds
– “Θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω” είπε όταν τον ρώτησαν πως θα αντιδράσει αν διαρρεύσει το σχέδιο Β!
– Ο Τσίπρας μου είχε δώσει εντολή να το εκπονήσω από τον Δεκέμβριο

Υποκλοπές ΑΦΜ, χασκαρίσματα, ένας φίλος του Γιάνη Βαρουφάκη, μυστικοί λογαριασμοί για κάθε φορολογούμενο, λειτουργία τραπεζών με ευρώ αλλά που μπορούσε εν μια νυκτί να γίνει με… δραχμή. Αυτά και άλλα πολλά, άκρως απίστευτα και εξωπραγματικά, περιλαμβάνονταν στο σχέδιο B του Γιάνη Βαρουφάκη, όπως τουλάχιστον φέρεται να το αποκάλυψε ο ίδιος στις 16 Ιουλίου σε στελέχη ξένων hedge funds, στα πλαίσια διεθνούς forum.

Το plan Β του πρώην “τσάρου” της ελληνικής οικονομίας, του ανθρώπου που είχε πέντε μήνες στα χέρια του τις οικονομικές τύχες της χώρας με τα γνωστά αποτελέσματα, περιλαμβάνει πολλά και διάφορα. Αρκετά μάλλον… μη νόμιμα, όπως η υποκλοπή ΑΦΜ και το χακάρισμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, το plan B του, είχε καταρτιστεί με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το plan Β του κ. Βαρουφάκη αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής. Μάλλον, το αποκάλυψε ο ίδιος ο πρώην υπουργός σε στελέχη ξένων hedge funds, στα πλαίσια διεθνούς forum που έγινε στις 16 Ιουλίου. Είπε πως την εντολή από τον Αλέξη Τσίπρα για να καταρτίσει το σχέδιο Β την είχε λάβει τον περασμένο Δεκέμβριο. Δεν περιελάμβανε επιλογή Grexit αλλά δεν το απέκλεισε κιόλας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σχεδίαζε να δημιουργήσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα “που θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά σε μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί σε δραχμή”.

Αν και ενημερώθηκε ότι όσα θα λέγονταν στο φόρουμ καταγράφονταν, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν δίστασε να αποκαλύψει λεπτομέρειες του σχεδίου του. Κι όταν τον ρώτησαν πως θα αντιδράσει αν όλα αυτά φτάσουν στο φως τη δημοσιότητας, η απάντηση… απλή: “θα το αρνηθώ, θα τα διαψεύσω” φέρεται να είπε.

Το plan Β του κυρίου Βαρουφάκη, λοιπόν, προέβλεπε: υποκλοπή των ΑΦΜ από έναν παιδικό του φίλο, καθηγητή στο Κολούμπια των ΗΠΑ, που έχει διορίσει στο υπουργείο Οικονομικών για να παρακάμψει την γγ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου και hacking στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας. Γιατί θεωρούσε την κα Σαββαΐδου ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες και την τρόικα!

Και αφού έπαιρναν τον έλεγχο του σάιτ της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι… φίλοι του θα δημιουργούσαν μυστικούς λογαριασμούς συνδεδεμένους με κάθε ΑΦΜ! “Σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με κάθε ΑΦΜ, χωρίς να το πούμε σε κανέναν, υπό άκρα μυστικότητα. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρεπόταν να διανείμουμε pin σε κάθε φορολογούμενο” είπε σε εκείνη την τηλεδιάσκεψη ο Γιάνης Βαρουφάκης. Έτσι, είπε, ο πολίτης ή η επιχείρηση θα μπορούσαν να κάνουν πληρωμές και θα δημιουργούνταν ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα όσο οι τράπεζες θα ήταν κλειστές και τα ΑΤΜ δεν θα λειτουργούσαν!

Όπως είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ήδη από τον Δεκέμβριο και πριν ο Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός του είχε δώσει το “πράσινο φως” για ένα plan B.

Απάντηση