Το μήνυμα της Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα

0

Ένα μέρος από το «καυτό» παρασκήνιο από τις θυελλώδεις διαβουλεύσεις της προηγούμενης εβδομάδας αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, κάνοντας λόγο για καταλυτική παρέμβαση από την Ανγκελα Μέρκελ ώστε να κάνει πίσω η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε μερικές απλές αλήθειες στον Αλέξη Τσίπρα πάνω στα βασικά των ευρωπαϊκών χειρισμών της κρίσης και με τον τρόπο αυτό κάμφθηκε η επιθετική ρητορική της ελληνικής κυβέρνησης.

«Δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας και η Γερμανία δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι για αυτό» φέρεται να δήλωσε η κα Μέρκελ στον Ελληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της 50λεπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 19 Φεβρουαρίου.
Στο δημοσίευμα, με τίτλο «Οι αλήθειες της Μέρκελ οδήγησαν την Ελλάδα σε μια αναπόφευκτη Ευρωδιάσωση» σημειώνεται, ακόμη, ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γιάνης Βρουφάκης μέσα σε έναν μήνα αποφάσισαν να ξεχάσουν μεγάλο μέρος από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, γιατί ενοχλούσαν του Ευρωπαίους. Το αντάλλαγμα ήταν η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Αναλυτές του Brookings Insitution, μάλιστα, σχολιάζουν στο Bloomberg ότι «Ηταν ερασιτέχνες αλλά προσαρμόστηκαν».

http://www.parapolitika.gr/Contents%2fItem%2fDisplay%2f146937

Leave a Reply