Της…Κορέας

0

 

Δεν γνωρίζουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει τη χώρα σε «βόρειο Κορέα» στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, όπως υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς.  Αυτό που γνωρίζουμε ωστόσο είναι, πως η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη μετατρέψει τη χώρα σε…Ζιμπάμπουε (δίχως να αποκλείουμε να αδικούμε την αφρικανική χώρα με τη σύγκριση.
Σε κάθε περίπτωση τα …επιτεύγματα της πολιτικής των κυρίων Σαμαρά- Βενιζέλου που έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας στο περιθώριο αποτυπώνονται στους αριθμούς. Ας θυμηθούμε κάποιους απ αυτούς:
  • Από τα 10.800.000 κατοίκους της Ελλάδας (απογραφή του 2011) τα 6,3 εκ ζει υπό το καθεστώς ή την απειλή φτώχειας (έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Κράτους της Βουλής)
  • Αντιμέτωποι με υλικές στερήσεις και ανεργία 3,8 εκατομμύρια
  • Φτωχοί 2,5 εκ
  • Ποσοστό 72% των ανέργων (κοντά στο ένα εκατομμύριο άνθρωποι), παραμένουν χωρίς δουλειά και εισόδημα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών.
  • Στην υγεία οι δαπάνες σε πραγματικές τιμές (δηλαδή πέραν του πληθωρισμού) είναι κατώτερες κατά 25% από το επίπεδό τους το 2009,
  • Στην παιδεία , ενώ το 2009 ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας ήταν 7,48 δις, το 2015 προβλέπεται να κατέβει στα 4,817 δις, δηλ. μείωση κατά 2, 663 δις ή ποσοστό μείωσης 35,6% !!!
Αυτοί—και πολλοί άλλοι—αριθμοί περιγράφουν τα «επιτεύγματα » της πολιτικής της συγκυβέρνησης των δύο κομμάτων που από το 1974 κυβερνούν εναλλάξ τον τόπο και δίνουν μάχη με όλα τα μέσα για να συνεχίσουν να τον κυβερνούν. Προφανώς, για να ολοκληρώσουν την καταστροφή…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ (ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ)
Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/01/blog-post_850.html#ixzz3ODxuUyNI

Leave a Reply