Οι αντιφάσεις ενός ακροδεξιού (Σαμαρά) για το μεταναστευτικό

0

 

Του Σπύρου Γουδέβενου
Σήμερα, με μεγάλη υπομονή άκουσα ολόκληρη την προεκλογική ομιλία Σαμαρά στην Χαλκίδα. Την τιμητική του είχε σήμερα το μεταναστευτικό, λόγω της φρικτής δολοφονίας 12 Γάλλων δημοσιογράφων από ισλαμιστές που δεν δέχθηκαν την σάτιρα που έκανε το περιοδικό τους, στους θρησκευτικούς τους ηγέτες. Η αλήθεια είναι ότι το “μεταναστευτικό” καμία σχέση άμεση δεν έχει με το θέμα, αφού στην Γαλλία, ως παλιά αποικιοκρατική δύναμη, ζει χρόνια μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων, Γάλλων πολιτών, και η συγκεκριμένη επίθεση δεν προήλθε από κάποιους πρόσφυγες, αλλά από Γάλλους πολίτες, προφανώς προβληματικούς.
Ο Αντώνης Σαμαράς, για να επιστρέψω στο κύριο θέμα, έκανε μία διάκριση στην αρχή. Υπάρχουν, είπε οι νόμιμοι μετανάστες και οι λαθραίοι (υπερήφανος που εισήγαγε στα “σαλόνια” της ΕΕ τον όρο “λαθραίος” για άνθρωπο, όπως ανέφερε). Δεν επέμεινε για πολύ σε αυτό το διαχωρισμό, αφού προφανώς γνωρίζει, όπως όλοι μας, πως μετανάστης στην Ελλάδα για να πάρει χαρτιά, πρέπει α περάσουν χρόνια, και πάλι αυτό καθίσταται αδύνατο για μεγάλο μέρος μεταναστών που μένουν μόνιμα την χώρα. Έτσι, ο ξενοφοβικός μας πρωθυπουργός άλλαξε τροπάρι στην στιγμή και τους διαχώρισε σε αυτούς που προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες και κατεστραμμένες χώρες στους οποίους αναγνώριζε το δικαίωμα φιλοξενίας και στους “κακούς” μετανάστες που έρχονται στην χώρα για να φτιάξουν τη ζωή τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Η τελευταία “διάκριση” μεταναστών απλώς δεν υπάρχει. Ο Αντώνης Σαμαράς μιλούσε για τους “καλούς” μετανάστες εννοώντας αυτούς που προέρχονται από την διαλυμένη Συρία, ή το Κουρδίστα βαριά-βαριά. Στους “κακούς” μετανάστες, που έρχονται να φτιάξουν την ζωή τους, βάζει τους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μαρόκο, κτλ. Έλα μου ντε, και που αυτές οι χώρες είναι σχεδόν σε εμπόλεμη κατάσταση, και σίγουρα είναι κατεστραμμένες. Χρόνια πολέμων, εμφυλίων έχουν βυθίσει αυτούς τους λαούς στην εξαθλίωση, την ανασφάλεια. Ακόμα και αν δεν ακούγονται σε κάποιες χώρες σφαίρες, είναι πόλεμος να έχει 4-5 παιδιά, μηδέν εισόδημα, ένα σπίτι από άχυρα ή τάβλες, χωρίς ρεύμα, και αν προσπαθήσεις να μιλήσεις στις χώρες αυτές για δικαιοσύνη το πιο πιθανό είναι αν βρεθεί σε κανά μπουντρούμι του εκάστοτε δικτάτορα. Και το ακόμα χειρότερο, ότι το χάος σε αυτές τις χώρες τις έχει προκαλέσει το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, και η Ελλάδα με την συμμετοχή της βέβαια!
Αλλά, ο ακροδεξιός πρωθυπουργός μας ακόμα και στους δικούς του, “καλούς” μετανάστες δίκαιος και φιλόξενος δεν είναι. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες που έβαλε τα ΜΑΤ να καταστείλουν δίκαιη κινητοποίηση Σύρων προσφύγων (που έρχονται, κ. πρωθυπουργέ από εμπόλεμη ζώνη, θυμίζω) με αίτημα το άσυλο. Πριν 2 μέρες, το Ελληνικό Κράτος δεν υποδέχθηκε τον Σϋριο πατέρα με την κόρη του στον Έβρο, όπως μας λέει ο Σαμαράς, αλλά τους αφήσαμε μέσα στο χιονιά να διασχίσουν τον Έβρο, με αποτέλεσμα ο πατέρας να πεθάνει!
Ο Αντώνης Σαμαράς, χθες από τον φράκτη στον Έβρο προσπαθούσε να πείσει τους χιλιάδες ηλίθιους συμπολίτες μας που ακόμα τον ακούνε με σκοπό την “ενημέρωση” τους ότι για την οικονομική κρίση που ζούμε φταίνε οι μετανάστες. Ούτε η Λεπέν στην Γαλλία δεν έχει πει τέτοιο πράγμα. Βέβαια ο Αντώνης Σαμαράς είναι έξαλλος που πάνε παιδιά μεταναστών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας, μιλάμε για τέτοιο μισάνθρωπο που ακόμα και ένα παιδί, μία τρυφερή ύπαρξη την αντιμετωπίζει πρώτα ως “ξένο”, “μυαρό” και μετά ως παιδί. Πρωτόγνωρος τέτοιος ρατσισμός ακόμα και σε παιδιά, και αν πει κάποιος για τον Καιάδα, τα άρρωστα παιδιά και τους Σπαρτιάτες να σας πληροφορήσω ότι και αυτός είναι ένας μεγάλος ρατσιστικός μύθος! Στον Καιάδα πετιόντουσαν καταδικασμένοι σε θάνατο πολίτες και αιχμάλωτοι πολέμου.
Με ανακούφιση ο τόπος σε λίγες μέρες, θα απαλλαχθεί από τον ακροδεξιό πρωθυπουργό του και αυτό είναι το καλό νέο. Το άσχημο νέο, είναι ότι ο ρατσισμός στην χώρα έχει θεριέψει και το βλέπει ο καθένας μας στην γειτονιά του. Και αυτό είναι ένα τραγικό νέο, για την Ελλάδα, σε μία Ευρώπη που επίσης φασιστοποιείται!

 

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/01/blog-post_308.html#ixzz3ODv2DxKl

Leave a Reply