Τι λέει για εσάς το σαλόνι σας;

0

Μόλις ανοίξει η πόρτα του σπιτιού σας, το πρώτο δωμάτιο που οι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να συναντήσουν είναι το σαλόνι του σπιτιού σας. Στο σαλόνι σας μπορείτε να δεχτείτε τους φίλους για καφέ, να τσιμπήσετε σνακ στον καναπέ ενώ βλέπετε τηλεόραση, να ακούσετε μουσική ή απλά να περάσετε όμορφες στιγμές σε αυτόν τον πολυλειτουργικό χώρο. Ο τρόπος που σχεδιάζετε το σαλόνι σας μπορεί να ορίσει την γραμμή του σχεδιασμού για ολόκληρο το σπίτι σας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη διακόσμηση του σαλονιού σας σε διάφορες εποχές του έτους. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε, ότι η σωματική και η οπτική άνεση είναι σημαντική. Μην πιαστείτε όμως στην παγίδα να κάνετε συμβιβασμούς σχετικά με το στυλ και το ντεκόρ υπέρ της άνεσης. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να γεμίσετε το σαλόνι σας με έπιπλα που είναι, τόσο λειτουργικά όσο και όμορφα. Ομοίως, μπορείτε να επιλέξετε να δώσετε έμφαση και στη διακόσμηση των τοίχων αλλά χωρίς να βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Ντύστε τους τοίχους σας ή μέρος τους με αυτοκόλλητα τοίχου ή ταπετσαρίες. Είναι ο πλέον εύκολος και ιδανικός τρόπος.

Μια άλλη σημαντική πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά το σχεδιασμό του χώρου σας είναι η ανθεκτικότητα. Λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας που το σαλόνι σας θα έχει, αξίζει να ξοδέψετε λίγο περισσότερο για έπιπλα και έπιπλα υψηλότερης ποιότητας για να πραγματοποιήσετε εκτεταμένη χρήση και να μην αντιμετωπίζετε συνεχή προβλήματα με επιδιόρθωση, ανακαίνιση ή καθαρισμό. Επιλέξτε έπιπλα που να είναι τόσο ευχάριστα όσο και ανθεκτικά. Επιπλέον, επιλέξτε χρώματα που να ταιριάζουν εύκολα σε περίπτωση που αλλάζετε διακόσμηση ανάλογα με την εποχή.

Πιο συγκεκριμένα όταν κάνετε έργα αναδιαμόρφωσης του σαλονιού μπορεί αυτά να περιλαμβάνουν και μεγάλες αλλαγές. Όπως για παράδειγμα να περιλαμβάνουν την αλλαγή των παραθύρων και των θυρών, ανακατασκευή ή αντικατάσταση των τζακιών π.χ. Οι αλλαγές που περιλαμβάνουν ηλεκτρικές ή υδραυλικές εργασίες μπορεί να απαιτούν εργασία με εξουσιοδοτημένο επαγγελματία με ειδικές άδειες.

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά ή πόσες φορές κάθε χρόνο αλλάζετε τη διακόσμηση σας, μπορείτε να βρείτε εύκολες ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας. Από εξαιρετικά επίσημο έως εξαιρετικά άνετο ύφος, το σαλόνι σας μπορεί να γίνει ο κεντρικός χώρος του σπιτιού σας.

Όπως και με όλα τα μοναδικά σχεδιασμένα δωμάτια στο σπίτι σας, θα θελήσετε να έχετε ένα κεντρικό σημείο εστίασης στο σαλόνι σας. Αυτό το σημείο εστίασης είναι όπου τα μάτια σας εστιάζουν αμέσως μόλις μπείτε στο δωμάτιο. Χωρίς εστιακό σημείο, το δωμάτιό σας μπορεί να φαίνεται σαν ένα μείγμα διακοσμητικών θεμάτων, το καθένα από τα οποία ανταγωνίζεται το άλλο για να κερδίσει την προσοχή. Ένα κεντρικό έπιπλο με διάφορους πινακες ζωγραφικης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα εστιακό σημείο στο σαλόνι σας. Το δικό σας κεντρικό έπιπλο μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε το δικό σας κεντρικό εστιακό σημείο στο καθιστικό σας. Επίσης, μπορείτε να κεντράρετε τα καθίσματα σας για να δημιουργήσετε μια μεγάλη οπτική του χώρου όσο και μια άνετη περιοχή. Μην φοβάστε ούτε τις γωνίες του σπιτιού, όταν τακτοποιείτε τα έπιπλά σας. Συχνά, η τοποθέτηση αντικειμένων στις γωνίες μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την αισθητική του σαλονιού σας.

Δημιουργείστε ελεύθερα λοιπόν!

Leave a Reply