Εξοικονομήστε χρήματα κι απολαύστε το αμάξι σας! 6 tips για να μην χάνετε χρόνο και χρήμα

0

Πάρα πολλές φορές η απόκτηση ενός αυτοκινήτου είναι το μόνο και μεγάλο όνειρο αγοριών και κοριτσιών από πολύ μικρή ηλικία. Το αμάξι, έκφραση αποφασιστικότητας, δύναμης κι ελευθερίας είναι το σύμβολο της απόλυτης ανεξαρτησίας και γοήτρου. Ωστόσο, το αμάξι κι ότι συνεπάγεται με αυτό, θέλει πολλή φροντίδα, προσοχή και περιποίηση. Καμιά φορά, ιδιαίτερα τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, είναι πολύ δύσκολο να είμαστε 100% τυπικοί ως προς τον έλεγχο και την καθημερινή περιποίηση του οχήματός μας. Ακολουθώντας μικρές συμβουλές μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη μείωση της πιθανότητας φθορών και την ικανοποίηση ότι έχουμε ένα καινούριο κι ανανεωμένο αμάξι ανά πάσα στιγμή: 

  1. Αν κάποιο πρόβλημα έχει χτυπήσει την πόρτα του αμαξιού σας, μην το αμελείτε. Ακόμη και τον παραμικρό ή ανεπαίσθητο θόρυβο να ακούσετε, αμέσως απευθυνθείτε στο μηχανικό σας. 
  1. Αναλάβετε γρήγορα δράση, πηγαίνετε στο συνεργείο, πάρτε τα κατάλληλα ανταλλακτικα αυτοκινητων, κάνοντας έρευνα αγοράς. Αν επισκευάσετε το αμάξι σας στην απαρχή της ζημιάς, τότε δεν θα επεκταθεί η ζημιά κι ούτε θα ανησυχείτε κάθε τόσο μήπως προκύψει κάτι μεγαλύτερο. 
  1. Η έρευνα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε όλη τη διαδικασία. Εξετάστε το μοντέλο, τις ανάγκες του αμαξιού κι ότι άλλο σας πει ο μηχανικός σας. Αν έχετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, δείτε την προϊστορία του και μάθετε το ιστορικό των επισκευών και των φθορών. Ελέγξτε ποια τμήματα είναι αυθεντικά και ποια όχι για να είστε πλήρως ενημερωμένοι και κατατοπισμένοι.  
  1. Αν τα ανταλλακτικά σας είναι δυσεύρετα και λίγο πιο ακριβά, κάντε υπομονή και πάρτε το χρόνο σας μέχρι να βρείτε λίγο πιο οικονομικά αλλά καλής ποιότητας την ίδια ώρα. Τσεκάρετε πρώτα τους εμπόρους λιανικής πώλησης, στη γειτονιά σας κι αν και τότε δε βρείτε αυτό που επιθυμείτε και ταιριάζει στις ανάγκες σας, ψάξτε στα online καταστήματα. Εκεί σίγουρα θα βρείτε μια ευρεία γκάμα επιλογών και σε πολύ καλές τιμές την ίδια στιγμή.  
  1. Doityourself! Μικρές ατέλειες, βαθουλώματα, γρατζουνιές μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε και μόνοι σας. Πάρτε τη γνώμη ενός φίλου, μελετήστε στο ίντερνετ τις επιλογές σας, αναζητήστε κατευθυντήριες γραμμές στα μαγαζιά που πωλούν προϊόντα για μικροφθορές στο αυτοκίνητο και κάντε ότι πιστεύετε ότι μπορείτε να καταφέρετε μόνοι σας, για να γλιτώσετε τα περιττά έξοδα. Πάντοτε στα πλαίσια που μπορείτε και είναι εφικτό. Αν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση κι εργασία πάνω στο αμάξι σας, σίγουρα πρέπει να πάτε σε ένα συνεργείο και να μιλήσετε με τον μηχανικό σας. 
  1. Ψάξτε στα μέρη που γίνεται ανακύκλωση ανταλλακτικών. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρείτε άπειρες επιλογές και σε πάρα πολύ οικονομικές τιμές. Κάντε έναν έλεγχο ώστε τα ανταλλακτικά να είναι σε άριστη κατάσταση και προχωρήστε στην αγορά τους χωρίς να κάνετε χρόνο. 

Αν είστε οργανωμένοι και μάθετε να «ακούτε» τις ανάγκες του αμαξιού σας, τότε σίγουρα όλα θα είναι πάντοτε πολύ καλά και δεν θα χρειάζεται να αγχώνεστε για τη συντήρηση και την φροντίδα του μέσου που σας εξυπηρετεί καθημερινά για τις μικρές ή μεγάλες διαδρομές σας. 

Leave a Reply