Τι λέει στην αναφορά του ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ που τα… έβαλε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

0

Demonstration of pensioners and health department workers, outside the Ministry of Health headquarters, during a 24 hour strike of health workers, Athens, on May 20, 2015 / ??????????? ???????????? ???????????? ??? ??????????? ???? ?????, ??? ??? ?? ????????? ??????, ??? ??????? ??? 24 ???? ???????? ??? ????? ??????, ?????, 20 ?????, 2015

Αναφορά στην υπηρεσία του με την οποία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ανοίξει το δρόμο για να περάσουν οι διαδηλωτές έδωσε ο αστυνομικός διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος.

Ο αξιωματικός που χωρίς να το θέλει έγινε ο «πρωταγωνιστής» του επεισοδίου με την ΠτΒ γράφει στην αναφορά του: «Η Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε σε εμένα και μου ζήτησε το λόγο για τον οποίο είχαμε προβεί σε αστυνομικό φραγμό στο συγκεκριμένο σημείο. Αφού της απέδωσα τον προβλεπόμενο χαιρετισμό της εξήγησα ότι ήταν μέρος επιχειρησιακού σχεδίου και ότι δεν είναι στην δική μου επιχειρησιακή δυνατότητα η αλλαγή του (…) Η κυρία Πρόεδρος μου ζήτησε να δώσω γραπτές εξηγήσεις για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την τοποθέτηση του αστυνομικού φραγμού στο συγκεκριμένο σημείο (…) Η αρχική συνεννόηση με τους διαδηλωτές τους οποίους είχα ενημερώσει ότι υπάρχει φραγμός στα Λουλουδάδικα (Βασ. Σοφίας) στο ύψος της Βουλής, ήταν πως θα έμεναν για λίγο στον φραγμό και αμέσως μετά θα αποχωρούσαν. Ποτέ δεν ανέφεραν ότι αντιπροσωπεία ήθελε να πάει στη Βουλή και να επιδώσει ψήφισμα».

Ο Βασίλειος Ρόκκος είχε υπηρετήσει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την περίοδο της εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη» και έχει διατελέσει διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, ενώ έχει χειριστεί περισσότερες από 500 πορείες στο κέντρο της Αθήνας από το 2006 έως σήμερα.

Είναι, επίσης, πτυχιούχος κοινωνικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με δύο μεταπτυχιακά στη διοίκηση υπηρεσιών υγείας και εθνικής σχολής δημόσιας υγείας με εξειδίκευση στο «Εμπόριο Βρεφών» και το «Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Αντιμετώπιση των Ευπαθών Ομάδων».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σε ανακοίνωσή της εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια των αστυνομικών της χώρας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο αξιωματικός από την Πρόεδρο της Βουλής: «Η Πρόεδρος της Βουλής, όφειλε, ως εκ της θέσεώς της, να διαφυλάξει τόσο τον πολιτειακό θεσμό που υπηρετεί, όσο και τον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς, πρώτιστο μέλημα κάθε δημοκρατικής πολιτείας, είναι η προαγωγή των σχέσεων Αστυνομίας και πολιτών, μέσω των οποίων εδραιώνεται η κοινωνική αποδοχή της Αστυνομίας».

Leave a Reply