Θετική η ανάγνωση της συνάντησης Βενιζέλου – Παπανδρέου

0

xarilaoy-trikoyph-thetikh-h-anagnwsh-ths-synanthshs-benizeloy-papandreoy

Την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται αμετακίνητος στις απόψεις του, δηλαδή στις διαφωνίες του για τον τρόπο συγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης, βάζοντας ερωτηματικά σε σχέση με την συμμετοχή του στο εγχείρημα, η Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζεται πεπεισμένη ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος με τα ψηφοδέλτιά της.

Στελέχη κοντά στην ηγεσία θεωρούν ότι ο κ. Παπανδρέου έχει κάθε λόγο να επιμένει στις ενστάσεις του και τις αντιρρήσεις του, κυρίως για να αιτιολογήσει τις αποστάσεις που πήρε από το ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο χρόνο.

Στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν θετική ανάγνωση της συνάντησης των δύο πολιτικών και εκτιμούν ότι η κατάθεση γραπτώς των προτάσεων Παπανδρέου για το μέλλον του κινήματος διευκολύνει την πλευρά Βενιζέλου να υιοθετήσει τις περισσότερες από αυτές. Κι αυτό για να επιτύχει την συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού που κρίνεται αναγκαία για να επιβιώσει πολιτικά το σχήμα που θα κατέβει στις εκλογές.

Από την άλλη το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου δεν στέλνει ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα μετά το χθεσινό ραντεβού. “Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με πριν, ο Παπανδρέου επιμένει στις διαφωνίες του λένε συνεργάτες του που δεν επιθυμούν αυτήν την στιγμή να εκπέμψουν μηνύματα αισιοδοξίας για επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών. “.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν πτοούνται από την συγκρατημένη στάση του πρώην πρωθυπουργού. Και δείχνουν να ικανοποιούνται από το γεγονός και μόνο ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚδέχτηκε να πάει στην συνάντηση και να μιλήσει επί περίπου δύο ώρες με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Εάν ήθελε την σύγκρουση δεν θα ερχόταν” σχολιάζουν από την Χαριλάου Τρικούπη. Και επίσης.

Θεωρούν κάτι παραπάνω από βέβαιη την συμμετοχή Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Παράταξης. Και όχημα γι΄αυτό όπως υπονοούν θα είναι οι προτάσεις του που θα κατατεθούν σύντομα και θα γίνουν στην πλειονότητά τους δεκτές από την ηγεσία Βενιζέλου. Το εάν κάνουν σωστή ανάγνωση των μηνυμάτων είναι θέμα χρόνου να φανεί.

Leave a Reply