`Θα δοθεί και φέτος μέρισμα από το πλεόνασμα`

0

Κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί και φέτος

Ερωτηθείς για το κοινωνικό μέρισμα που έχει δεσμευτεί ότι θα δώσει η κυβέρνηση από το πλεόνασμα, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ερωτηθείς με αφορμή τη σημερινή ενημέρωση του κ. Χουλιαράκη, στο πλαίσιο της ΕΚΕΠΕ (Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου του Κυβερνητικού έργου), προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, όπου σύμφωνα με τη δημοσιογραφική ερώτηση «ακούστηκε» ποσό 800 εκατ. για κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι το ποσό μπορεί να είναι τόσο ή και μεγαλύτερο και πως αυτό θα προσδιοριστεί τέλη Νοέμβρη.

«Γιατί», εξήγησε, «έχεις τα έσοδα, αλλά έχουμε δεσμευτεί να έχουμε ένα πλεόνασμα, άρα πρέπει να ξοδέψουμε τόσα χρήματα ώστε το μεν πλεόνασμα να το πιάσουμε, αλλά και να μην περισσέψουν και πολλά χρήματα που δεν θα μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε μετά».

Πρόσθεσε ότι άρα ο κ. Χουλιαράκης είναι ο πιο αρμόδιος για να δώσει το εύρος του ποσού, συμπληρώνοντας ότι σε ό,τι αφορά το πού θα χρησιμοποιηθούν είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση συλλογικά και με ευθύνη του πρωθυπουργού.

πηγη

Leave a Reply