«Θα βρεθεί άκρη. Νομίζω ότι ο νόμος πρέπει να είναι πολύ σκληρός…»

0

lakisfoto_584_355

«Ο νόμος πρέπει να είναι πολύ σκληρός και να αποτελεί υποθήκη για μελλοντική συμπεριφορά»

Για τον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη μίλησε ο Λάκης Λαζόπουλος λίγο πριν το κλείσιμο της εκπομπής και έστειλε το δικό του μήνυμα για την βία στην παιδική και εφηβική ηλικία.

«Θέλω να πω για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ότι θα βρεθεί άκρη. Οδηγήθηκε ή εξωθήθηκε είναι η λέξη η σωστή. Νομίζω ότι ο νόμος πρέπει να είναι πολύ σκληρός στην περίπτωση αυτή γιατί μπορεί να είναι μια ποινή σκληρή για τη νεαρή ηλικία, αλλά μπορεί να μην εκτελείται. Απλώς να αποτελεί υποθήκη για μελλοντική συμπεριφορά. Και αυτό θα μπορέσει αυτή τη στιγμή να συγκρατήσει πολλά παιδιά, ξέροντας ότι μια τέτοια πράξη θα μπορούσε να υποθηκεύσει το μέλλον μέχρι που να αποκατασταθεί η κατάσταση. Γιατί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ασκούμε πάρα πολλή βία απέναντι σε όποιον δεν μας αρέσει. Γιατί είναι μεγάλη η αμάθεια και πάνω στην αμάθεια κάνει καριέρα ο εγωισμός του ανθρώπου. Γιατί τι είναι ο εγωισμός; Το σκαμπό για να ανεβάσεις λίγο τον εαυτό σου επειδή νιώθεις κοντός. Και αυτό είναι που κάνει η Παιδεία. Τα λεφτά τα δικά μας τα ξοδεύουμε σε όπλα και σε τανκς και χάνουμε λεφτά από την Παιδεία. Και η Παιδεία μαθαίνει στον άνθρωπο να ψηλώνει εσωτερικά. Τα παιδιά όταν κάνουν αγώνες για τα σχολεία τους, να είστε πάντα δίπλα τους.

Το παιδί που χάθηκε, ήταν σαν ένα παιδί όλων μας. Υπάρχουν πολλά νεύρα στα νέα παιδιά που καμιά φορά δεν βρίσκουν λόγια να εκφραστούν και στον νέο άνθρωπο αυτά τα νεύρα μοιάζουν σαν νερά χειμάρρου και σπάνε τα φράγματα. Όσοι δεν μπορούν να μιλάνε, νιώθουν ότι πρέπει να χτυπάνε. Και υπάρχει και αυτή η κατάσταση, που ένας που φοβάται καμιά φορά μπαίνει σε συμμορίες για να φοβίζει άλλους και να ξεφοβάται αυτός. Υπάρχουν παιδιά που δεν τους αρέσει η βία και είδα σε διάφορα βίντεο που ασκούν βία για να μην τους ασκήσουν βία. Εγώ νομίζω ότι τα παιδιά πρέπει να στηρίζουν το ένα το άλλο, δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από αυτόν που αποδέχεται όλους τους ανθρώπους όπως είναι. Και μαθαίνει από νωρίς ότι στα πεζοδρόμια του κόσμου κυκλοφορούν όλοι και όχι μόνο αυτοί που γουστάρουμε».

Leave a Reply