Τελικά τι κερδισαμε από το Συνέδριο του Επιμελητηρίου; 

0

Το τριήμερο που πέρασε διεξήχθη το Αναπτυξιακό συνέδριο του Επιμελητηρίου. Ήδη 2 μέρες μετά έχουν αρχίσει δειλά δειλά να βγαίνουν κάποια σχόλια σχετικά με το επίπεδο του…

Κυρίως βέβαια από αυτούς που δεν ήταν παρόντες και έχουν βέβαια την πιο εμπεριστατωμενη άποψη… Λες και θα ερχόταν ο καθένας να παρακολουθήσει ενημέρωση για τις ΈΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ  και το Airbnb.

Βέβαια η κριτική γίνεται και για το πόσοι παρακολούθησαν τις ομιλίες όπως και για το ποιοι τις έκαναν… Και είναι αλήθεια ότι κάποιες από αυτές δεν μας κράτησαν το ενδιαφέρον και κάποιες άλλες διήρκησαν περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Και προσωπικά θα ήθελα περισσότερους επαγγελματίες να μας λένε πως στην πράξη γίνονται αυτά που θέλουμε να γίνουν στην περιοχή μας…

Ομως είχε και τα εξής θετικά το συνέδριο. 

Ακούσαμε εξαιρετικές προτάσεις για την τουριστική αναβάθμιση. Μάθαμε πως λειτουργεί το team του Δήμου Τρικαιων και του Δήμου Λουτρακίου και αξιοποιούν ευρωπαϊκά προγράμματα. Εξαιρετικές ομιλίες και των 2 δημάρχων αλλά και του κ. Νασιουλα.

Είδαμε υψηλού επιπέδου αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Δημα και Τσόγκα με ουσία και όχι κορώνες. Με νούμερα και σχέδιο τι έρχεται στο μέλλον. Ακούσαμε και τις σκέψεις τις κυβέρνησης για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού από τον κ. Ψυχογιό.

Ακαδημαικοι όπως ο κ. Λαμπρόπουλος μας μετέφεραν πως τα πανεπιστήμια μεσω της έρευνας αναδεικνύουν εφαρμόσιμες προτάσεις δείχνοντας πως η εκπαίδευση μπορεί να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας.

Εντυπωσιαστηκα από τη διοικητή του Νοσοκομείου που ανέδειξε τη σημασία των δομών υγείας για την ανάπτυξη του τουρισμού. (ξεχωριστή ομιλία) 

Ουσιαστική ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ για το μέλλον της μικρομεσαίας επιχείρησης. 

Βγήκαν ειδήσεις από Κασιμη και Δέδε για τις υποδομές της περιοχής (Προαστιακός, φράγμα) αλλά και για τη νέα λογική των Υπουργείων για τις επιδοτήσεις, τις αποζημιώσεις και τα έργα που θα εκτελεστούν. 

Ακούσαμε από έναν επιχειρηματία πως άνοιξε τις αγορές σε Αμερική και Ευρώπη για τα Κορινθιακα προιοντα

Παρακολουθησαμε με ενδιαφέρον το Σπύρο Καραβούλη του Sportcamp και του Lto αλλά και το διευθύνοντα του Poseidon για τον τουρισμό στο Λουτράκι. 

Βιάστηκαν κάποιοι να κρίνουν το συνέδριο από τους χαιρετισμούς… Καλό θα είναι οι Κορινθιοι να παρακολουθήσουν τις ομιλίες όπως θα τις προβάλλουμε μέσα από το eKorinthos.gr. 

Κέρδος θα έχουμε όλοι γιατί πλέον το μόνο σίγουρο είναι ότι χωρίς σχέδιο δεν πας πουθενά.

Υ. Γ Έμαθα ότι και ο δήμαρχος Κορινθίων ήθελε να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες όμως ένα πρόβλημα αλλεργίας δεν του επέτρεψε να είναι παρών. Όμως είπε πως είδε τη ζωντανή μετάδοση και αυτό προσμετράται στα θετικά του γιατί μπορεί να υπάρχει η γνωστή κόντρα όμως το ενδιαφέρον του για κάποιες εισηγήσεις ήταν μεγάλο. Μακάρι να δούμε σε όσο καιρό απομένει κάποια από αυτά που ακούσαμε να υιοθετηθουν και στην περιοχή μας.

Θ. Τ

Leave a Reply