Τελικά τα μνημόνια θα τα σκίσει η νέα κυβέρνηση;

0

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΤην ώρα που το ενδιαφέρον της πολιτικής σκηνής έχει επικεντρωθεί σχεδόν αποκλειστικά στις ζυμώσεις και τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα για την εκλογή του επόμενου «ενοίκου» του Προεδρικού μεγάρου, στην Κουμουνδούρου για ακόμη μια φορά εντοπίζονται  “κρούσματα” πανσπερμίας σε ένα μόλις 24ωρο τόσο για το Μνημόνιο και τα περί παράτασης αυτού, όσο και για τη διαχείριση της διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη.

Οι εκλογές λόγος παράτασης για τις διαπραγματεύσεις

Πρώτος ο Αλέξης Μητρόπουλος,-με την πιο πρόσφατη δήλωση-  απαντώντας στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει παράταση του Μνημονίου, -σε περίπτωση που κυβερνήσει- επέλεξε να απάντησει με … αριστοτεχνικό τρόπο πως «σύμφωνα με τα ισχύοντα κείμενα και οι εκλογές είναι λόγος για να ζητηθεί παράταση και αυτών των οποίων ισχύουν και βεβαίως παράταση για διαπραγματεύσεις», τονίζοντας στη συνέχεια πως πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή διαπραγματευτική ομάδα.

Δεν θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα της παράτασης

Στην αντίποδα, και μακράν πιο… ριζοσπαστικός εμφανίστηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας ο οποίος είπε κατηγορηματικά ότι «δεν θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα του διμήνου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές, εδώ δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία”, και διερωτήθηκε:”δεν θα αναγνωρίσουμε τη συμφωνία, οπότε τι θα πουν; Έχετε 15 ημέρες να την αναγνωρίσετε;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα φάση διαπραγμάτευσης

Μια μέση λύση, σε ηπιότερους τόνους, επέλεξε να δώσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης και κατά τη δική του τοποθέτηση παρέπεμψε το ζήτημα για το προσεχές μέλλον λέγοντας πως «μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε νέα φάση διαπραγμάτευσης».

Πηγή: Βαβέλ δηλώσεων στο ΣΥΡΙΖΑ -Εμπλεξαν τις γραμμές για το Μνημόνιο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/182432/vavel-diloseon-sto-syriza-emplexan-tis-grammes-gia-mnimonio#ixzz3LfAuX73r

Leave a Reply