Ταξιδέψαμε με μια πεταλίδα στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού

0

Το Σωματείο Λόγου και Τέχνης “Αλκυονίδες” έκλεισε τον κύκλο των εκδηλώσεων για το 2022 με μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη συνάντηση αφιερωμένη αποκλειστικά στα δραστήρια μέλη τόσο του ΔΣ όσο και της εξελεχτικής επιτροπής του !!

Η συγγραφέας ,ποιήτρια , αφηγήτρια και μέλος της εξελιγκτικής επιτροπής Ευαγγελία Πανούση κράτησε στο χέρι της ένα κόκκινο κουβάρι …έδωσε την μια του άκρη στη Γραμματέα Μαρίνα Καλλίρη , Μελετήτρια Αρχαίας Ελληνικής σκέψης και αρχετυπικών συμβόλων και ξεκίνησε να ξετυλίγεται η ιστορία…Κόκκινη κλωστή δεμένη κι η ιστορία ξεκινάει …

Η Ευαγγελία, χάρισε μέσα από το ταλέντο της συγγραφής ένα εκπληκτικό παραμύθι αυτογνωσίας.”“ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΙΔΑΣ “

 

Στο πρώτο μέρος αυτής της ιδιαίτερης παρουσίασης ανάμεσα σε κατακόκκινα αλεξανδρινά μας μίλησε για τη συγγραφική σύλληψη της ιδέας της Πεταλίδας μας !!!
Μας ταξίδεψε στη Χίο όπου έμελλε να συμβεί το θαύμα της έκδοσης του παραμυθιού (και θεατρικού έργου) και παράλληλα να βρεθεί απέναντι στην πρώτη θεατρική παράσταση με την πεταλίδα της να ζωντανεύει από τα παιδιά του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου !!!

Μας μίλησε με χαρά και ενθουσιασμό για την στενή φίλη της ζωγράφο και εικονογράφο του παραμυθιού κ. Μαρία Σαρρή η οποία λόγω μιας εμπύρετης ίωσης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί σε αυτή τη χαρά.

Μας μίλησε όμως και για την αγάπη της για το παραμύθι και αφού πήρε στα χέρια της τα δύο της φαναράκια, ενθύμιση της παραδοσιακής γιαγιάς που κάτω από το λυχνάρι έλεγε τις ιστορίες της, ξεκίνησε την αφήγηση..

Η Τζένη Κακριδή, η μουσικός, με την κιθάρα της άρτια συνδεδεμένη με την ευγενική ψυχή και την ομορφιά της , ακούμπησε τα δάχτυλα της στις χορδές και η μαγεία ξεκίνησε .Η ταλαντούχα Ευαγγελία δεν έμεινε μόνο στην αφήγηση μα χάρισε στα παιδιά και στους μεγάλους το υπέροχο τραγούδι της Πεταλίδας…

Μέχρι τη στιγμή που το κόκκινο κουβάρι πήγε στη Μαρίνα…

Για να δούμε τι συμβαίνει όταν το παραμύθι πάει και τρυπώνει στο μυαλό ενός ενήλικα,είπε…
Και όλα άλλαξαν …
Η πεταλίδα έγινε άνθρωπος…
Τα χρώματα πήραν μορφή …
Κι ένα ταξίδι ζωής ξεκίνησε …
Τα σύμβολα μίλησαν …
είπαν για τον άνθρωπο..
για τα όνειρα..
.για καθυστερήσεις και αυταπάτες ..
Μίλησαν για ψευδαισθήσεις αλλά έδειξαν και την αγάπη …

Ολα αυτά έγιναν μέσα από μια μυητική διαδικασία που σκοπός της ήταν η ένωση του ανθρώπου με τον αληθινό εαυτό !

Ο αποσυμβολισμός και όσα ακούστηκαν από την κ.Μαρινα Καλλίρη στην εκδήλωση αποτελούν υλικό του βιβλίου που πρόκειται να εκδοθεί στο άμεσο μέλλον.
Η δημοσιοποίηση υλικού πριν την έκδοση ελλοχεύει κινδύνους λογοκλοπής-

Αυτά έγιναν την Τετάρτη 7/12 στον φιλόξενο χώρο του cafe Mon Ami με τον Δημήτρη Καλτσή , να είναι ο καλύτερος οικοδεσπότης.

Μια μεγάλη έκπληξη επιφύλαξαν οι Αλκυονίδες για τους φίλους στο τέλος της εκδήλωσης.
Το Σωματείο αφιέρωσε έναν ορφικό ύμνο δοσμένο στο αρχαίο κείμενο από την Μαρίνα και την μετάφραση από την Ολγα !

Μια ιερουργία για Υγεί(ί)α , ευχή για τις άγιες μέρες που θα ακολουθήσουν !!!

Φωτορεπορταζ

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply