Τάκης Θεοδωρικάκος: Θα συναντηθεί με τους 13 περιφερειάρχες

0
ÓõíÜíôçóç ôïõ õðïõñãïý Åóùôåñéêþí ÔÜêç ÈåïäùñéêÜêïõ, ìå ôïí íåïåêëåãÝíôá äÞìáñ÷ï Áèçíáßùí Êþóôá ÌðáêïãéÜííç ôçí ÔåôÜñôç 10 Éïõíßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Συνάντηση με τους 13 νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες θα έχει το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει με εκπροσώπους του Α΄ και Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και νέο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Σκοπός των επαφών είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εξεύρεση μιας από κοινού συμφωνημένης βέλτιστης λύσης για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας στη λειτουργία των δήμων και των περιφερειών, μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις τελευταίες εκλογές σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο υπουργός προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική παρέμβαση, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έλλειψη πλειοψηφιών των εκλεγμένων Αρχών στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια.

Πηγη

Απάντηση