Συσκευές CPAP και BiPAP για ήσυχο ύπνο χωρίς αναπνευστικά προβλήματα

0

Η σωστή αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι κρίσιμης σημασίας για την αποτελεσματική ξεκούραση και υγεία του οργανισμού σας. Όταν όμως ορισμένες κλινικές ή άλλες καταστάσεις, διακόπτουν ή περιορίζουν την διαδικασία της αναπνοής όταν ο ασθενής κοιμάται, τότε οι συσκευές CPAP και BiPAP κρίνονται απαραίτητες!

Τι κάνουν όμως αυτές οι συσκευές και πώς συντελούν στην απρόσκοπτη αναπνοή του ασθενούς κατά τη διάρκεια του ύπνου; Στη συνέχεια θα δούμε αναλυτικά γιατί αποτελούν την καλύτερη πρόταση για απλές ή πιο σοβαρές περιπτώσεις υπνικής άπνοιας.

Ελεύθερη αναπνοή κάθε βράδυ

Όταν πάσχετε από υπνική άπνοια η αναπνοή σας μπορεί να σταματήσει κατά τη διάρκεια του ύπνου, 30 ή και περισσότερες φορές σε μία ώρα, καθώς οι αναπνευστικοί σας δίοδοι κλείνουν ή μπλοκάρονται από κάτι. Οι συσκευές CPAP (continuous positive airway pressure), ωθούν τον αέρα μέσα τους για να τους κρατήσουν ανοιχτούς.

Το μηχάνημα αποτελείται από μια αντλία που ελέγχει τη ροή του αέρα, ένα σωλήνα που μεταφέρει τον αέρα από το μηχάνημα σε σας, και μια μάσκα που πηγαίνει πάνω στο στόμα, τη μύτη ή και τα δύο, παρέχοντας συνεχώς αέρα στον οργανισμό σας.

Για πιο απαιτητικές περιπτώσεις

Ένα πρόβλημα με τις συσκευές CPAP είναι ότι ορισμένες περιπτώσεις ασθενών δυσκολεύονται να εκπνεύσουν. Οι συσκευές BiPAP παρέχουν τη δυνατότητα να ρυθμιστούν ώστε να περιλαμβάνουν ένα χαρακτηριστικό χρονισμού αναπνοής που μετρά την ποσότητα των αναπνοών ανά λεπτό και εάν ο χρόνος μεταξύ των αναπνοών υπερβαίνει το καθορισμένο όριο, η μηχανή μπορεί να αναγκάσει το άτομο να αναπνεύσει, αυξάνοντας προσωρινά την πίεση του αέρα.

Η κύρια διαφορά ανάμεσα στις δύο αυτές συσκευές, είναι ότι οι BiPAP έχουν δύο ρυθμίσεις πίεσης: την προδιαγραφόμενη πίεση για εισπνοή (IPAP), και μια χαμηλότερη πίεση που διευκολύνει την εκπνοή (EPAP).  Οι διπλές ρυθμίσεις τους επιτρέπουν στον ασθενή να λαμβάνει περισσότερο αέρα με κάθε ανάσα.

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο συσκευές αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για μία ολοκληρωμένη οξυγονοθεραπεία σε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα.

Αν ψάχνετε τις καλύτερες συσκευές για οξυγονοθεραπεία, η ANG Medicals τις έχει! Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα e-medicals.gr και βρείτε ότι χρειάζεστε για εσάς ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Απάντηση