Συνεργάτης Ξηρού: Ο απότακτος ΕΚΑΜίτης που νοίκιασε την αλυκή εκκλησίας

0

Συνεργάτης Ξηρού: Ο απότακτος ΕΚΑΜίτης που νοίκιασε την αλυκή εκκλησίας

Ο 54χρονος Χρήστος Πατουχέας από υπερασπιστής του νόμου έγινε τρομοκράτης

Ο 54χρονος Χρήστος Πατουχέας είναι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι ήταν συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο  Πατουχέας ήταν απότακτος αστυνομικός της ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα). Εκδιώχθηκε από το σώμα το 2002, όταν το όνομά του εμπλέχθηκε σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, αλλά και σε υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Συγκεκριμένα, το 2012 συμμετείχε σε κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων εισάγοντας στην Ελλάδα περίπου 450.000 πακέτα, ενώ τα έσοδα που έχασε το κράτος από τους δασμούς έφταναν το ένα εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, φέρεται ότι πριν από μερικά χρόνια πέρασε ένα διάστημα από τις φυλακές, όπου γνωρίστηκε με βαρυποινίτ6η. Στο Οίτυλο Λακωνίας, όπου έμενε, παρουσιαζόταν ως συνταξιούχος αστυνομικός, που μάλιστα είχε αναλάβει επιχειρηματική δράση και ασχολείτο με αλατοπαραγωγή.

Μάλιστα, το 2011, είχε μιλήσει στο «Εθνος» για τη νέα του δραστηριότητα, χωρίς φυσικά να κρύβει ότι ήταν πρώην αστυνομικός της ΕΚΑΜ.

Ο Πατουχέας, όπως έγραφε το δημοσίευμα, είχε νοικιάσει μαζί με την οικογένειά του αλυκή της εκκλησίας και ήταν ένας από τους επτά κατοίκους που συνέχιζαν την παράδοση, παράγοντας το αφράλατο, το γνήσιο αλάτι της θάλασσας.

«Φέτος δεν πήγαμε πολύ καλά, αφού οι πολλές βροχές μείωσαν την πυκνότητα του νερού», είχε δηλώσει στην εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι ο Πατουχέας ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, αλλά για υποθέσεις του κοινού ποινικού Δικαίου, ενώ ήταν γνωστός στους ανθρώπους της νύχτας.

Leave a Reply