Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού υπό τον υπουργό Χ. Θεοχάρη

0

Στο 10ο περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού υπό τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη συμμετείχε χθες Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου η αρμόδια για τον Τουρισμό αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αννα Καλογεροπούλου.

Παρέμβαση στο συμβούλιο έκανε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσβασιμότητα των αμεα στους επισκέψιμους χώρους και στα χρήματα που επενδύθηκαν από την Περιφέρεια για την επίτευξη του σκοπού αυτού (αναλυτικα, την παρέμβαση του περιφερειάρχη μπορείτε να την δείτε εδώ https://www.ppel.gov.gr/p-nikas-i-prosvasimotita-apoteli-kathoristiko-paragonta/).

Στα θέματα της χθεσινής συνεδρίασης περιλαμβάνονταν η ίδρυση του Εθνικού Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, η άμεση συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με τις Περιφέρειες όσον αφορά στη λειτουργία των αντίστοιχων Περιφερειακών και Τοπικών Παρατηρητηρίων, καθώς και η παρουσίαση του έργου και των στόχων της Επιτροπής Προσβάσιμου Τουρισμού.

Στην εν λόγω συνεδρίαση μετείχαν αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού ή εντεταλμένοι για τον τομέα αυτό περιφερειακοί σύμβουλοι, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, ενώ έγινε παρουσίαση του έργου και των στόχων της Επιτροπής Προσβάσιμου Τουρισμού από τη Συντονίστρια της Επιτροπής Κορίνα Λιούτα.

Βασικός στόχος της Επιτροπής Προσβάσιμου Τουρισμού είναι η ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία και η εξασφάλιση της συμμετοχής και της ισότητας στο τουριστικό αγαθό, μέσα από την επίλυση των προβλημάτων προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ και τις άλλες ομάδες του προσβάσιμου τουρισμού σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Leave a Reply