Συμπολιτεια Ξυλοκάστρου Ευρωστινης: Να θυμάται ο δήμαρχος τις αποφάσεις τουΣυμβουλιου μας

0


Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την παρουσία του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου στην έναρξη των εργασιών του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ελληνογερμανικής ΣυνέλευσηςΔεν πρέπει να επιτρέψουμε η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να μετατραπούν σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, για να μη γίνει η χώρα μας ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη.

Αν και ο επίσημος στόχος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είναι η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, εντούτοις από τη μέχρι τώρα πορεία της (πχ ερωτηματολόγιο «Φούχτελ») είναι προφανές ότι πραγματικός σκοπός είναι να εξυπηρετήσουν ξένα και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα ιδιαίτερα στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων και ενέργειας. Είναι διαφορετικό πράγμα η συνεργασία δήμων και περιφερειών της Ευρώπης και δεν γίνεται με αυτό τον τρόπο.

Ενδεικτικές του κλίματος και της ανάπτυξης που πρεσβεύουν είναι και οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Οι Περιφέρειες θα πρέπει να μπορούν να δημιουργούν μόνοι τους ΣΔΙΤ και όχι να απευθύνονται στην κεντρική κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι θα πρέπει «να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και οι Ελεύθερες Τελωνειακές Ζώνες»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχει πάρει επανειλημμένα ομόφωνες αποφάσεις κατά των σχεδίων αυτών και αυτό θα πρέπει να το θυμάται πάντα ο Δήμαρχός μας.

Απάντηση