Συμφωνία 500 εκατ. ευρώ φέρνει στις αποσκευές του ο Σταθάκης

0

stathakis

«Ανάσα» και χρηματοδότηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χαμηλότοκα δάνεια

Στην ετήσια γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD) στην Τιφλίδα της Γεωργίας συμμετείχε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, και σήμερα (Πέμπτη) υπολογίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα φέρει στις αποσκευές του συμφωνία με την EBRD που θα προβλέπει ότι θα αρχίσουν να διατίθενται το συντομότερο δυνατόν 500 εκατ. ευρώ το χρόνο (που με την μόχλευση μπορούν να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ) για να χρηματοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χαμηλότοκα δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας θα μπορέσει από φέτος να αντλήσει δάνεια στα επίπεδα των 500 εκατ. ευρώ τα οποία θα είναι ανακυκλούμενα. Η χρηματοδότηση εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2020 και το τελικό ύψος των κεφαλαίων που θα διατεθούν θα εξαρτηθεί από τα ίδια τα έργα.
Συζητήσεις γίνονται για να μπορέσει η EBRD να αποκτήσει και γραφείο στην Ελλάδα ακόμη και εντός του έτους, αλλά σε πρώτη φάση το πλαίσιο συμφωνίας με την Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει τη χώρα μας ως αποδέκτρια χώρα της EBRD.

http://www.protothema.gr/economy/article/475830/sumfonia-500-ekat-euro-fernei-stis-aposkeues-tou-o-stathakis/#.VVQqqixiwhA.twitter

Leave a Reply