Ψάχνουν χορηγία ακόμη και για το χαρτί υγείας

0

aerodromio

Με χορηγίες καταφέρνει να λειτουργεί το μεγαλύτερο κρατικό αεροδρόμιο της χώρας, το “Μακεδονία”. Τα άδεια ταμεία, η έλλειψη ρευστότητας, η κυβερνητική “σκούπα” σε ό,τι ευρώ υπήρχε σε δημόσιους φορείς, έχουν φέρει σε δεινή θέση και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η διοίκηση της ΥΠΑ αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και για τις βασικές ανάγκες των αεροδρομίων, αφήνοντας στην τύχη του το “καμάρι” της, δηλαδή το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης. Είναι το ίδιο αεροδρόμιο που πέρυσι σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση και πιο συγκεκριμένα κατά 22% στη διακίνηση των επιβατών. Ωστόσο, αυτό το αεροδρόμιο από όπου πέρυσι διακινήθηκαν σχεδόν πέντε εκατομμύρια επιβάτες και φέτος εκτιμάται ότι θα διακινηθούν πολλοί περισσότεροι, στερείται τα βασικά.

Επαφές με ιδιώτες

Οι ιθύνοντες έχουν επιδοθεί σε έναν πραγματικό αγώνα, προκειμένου να στηρίξουν το αεροδρόμιο και να μην το αφήσουν να ρημάξει και να παρακμάσει.

Είναι χαρακτηριστικό πως ξεκίνησαν έναν γύρο επαφών με φορείς της Θεσσαλονίκης, που ακόμη έχουν χρήματα στο ταμείο τους.

Τους παρουσίασαν την κατάσταση, τους εξέθεσαν τα προβλήματα και ουσιαστικά ζήτησαν την οικονομική συνδρομή τους.

Ευτυχώς, πολλοί φορείς αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα του θέματος και έβαλαν το χέρι στην τσέπη. Έτσι, με τη μορφή… χορηγιών από τους φορείς το αεροδρόμιο εξακολουθεί να λειτουργεί, να εμφανίζει μία πολύ καλύτερη από απλά ανεκτή εικόνα και πλέον οι επιβάτες (κυρίως τουρίστες) βρίσκουν τους χώρους καθαρούς αλλά και… χαρτί υγείας στις τουαλέτες!

 

Πηγή: e-typos.com

Leave a Reply