Στραγγάλισαν με τα χέρια τον Μένη Κουμανταρέα

0

Στραγγάλισαν με τα χέρια τον Μένη Κουμανταρέα

Πριν δολοφονηθεί, ο συγγραφέας είχε χτυπηθεί βάναυσα στο κεφάλι και στην κοιλιά

Φρικτό θάνατο είχε ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Χριστίνα Τσάκωνα, οι οποίοι διενήργησαν τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Κουμανταρέα, ο συγγραφέας έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στην κοιλιά.

Ο δολοφόνος του Μένη Κουμανταρέα, αφού τον χτύπησε βάναυσα, τον στραγγάλισε με τα χέρια του. Για ανθρωποκτονία, έκανε λόγο ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr.

Τα αποτελέσματα της νεκροτομής επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες πως ο δολοφόνος γνώριζε το συγγραφέα και μάλιστα είχε μίσος για το θύμα του. Επειτα και από αυτές τις πληροφορίες η αστυνομία εντατικοποιεί τις έρευνες στο φιλικό και συγγενικό περιβάλλον του Μένη Κουμανταρέα.

Η κηδεία του αγαπημένου συγγραφέα θα γίνει αύριο Τρίτη στις 14:00, από το Α΄Νεκροταφείο.

Ο 83χρονος συγγραφέας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη στον 4ο όροφο επί της Ζακύνθου 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου με πλήθος ερωτηματικών να σκεπάζουν το θάνατό του.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο Μένης Κουμανταρέας συνέτρωγε με έναν φίλο του σε ένα μαγαζί κοντά στο σπίτι του, στην Κυψέλη. Κάποια στιγμή πληροφόρησε το συνδαιτυμόνα του πως πρέπει να γυρίσει στο σπίτι του, «για πέντε λεπτά», γιατί είχε μια συνάντηση. Όμως, κατόπιν, δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα του φίλου του, που έσπευσε στο σπίτι τού γνωστού συγγραφέα για να δει τι του συμβαίνει, καλώντας ταυτόχρονα την αστυνομία.

Ο Μένης Κουμανταρέας φέρεται να έδωσε μάχη σώμα με σώμα με το δολοφόνο του αφού το πρόσωπό του έφερε μώλωπες και εκδορές. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, φαίνεται να άνοιξε ο ίδιος την πόρτα, αφού η πόρτα του σπιτιού του δεν είχε σημάδια παραβίασης. Το σπίτι βρέθηκε σχετικά αναστατωμένο και υπήρχαν εμφανή, επιλεκτικά ίχνη αναζήτησης χρημάτων και τιμαλφών ή άλλων αντικειμένων. Ο θάνατός του προσδιορίζεται γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα.

Leave a Reply