Στον ανακριτή ο δήμαρχος Λάρισας για τη μετατροπή συμβάσεων

0

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης

Κατηγορείται για απείθεια και παράβαση καθήκοντος – Οι εργαζόμενοι στο δήμο πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης στο Δικαστικό Μέγαρο

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης κατέθεσε σήμερα απολογητικό υπόμνημα για το θέμα της μετατροπής συμβάσεων υπαλλήλων του δήμου Λαρισαίων. Ο κ. Καλογιάννης, απολογήθηκε στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργείται, κατηγορούμενος για απείθεια και παράβαση καθήκοντος στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων επεσήμανε: «Υπερασπίζομαι τη λειτουργία του δήμου και τα συμφέροντα των συμπολιτών μου», ενώ έκανε λόγο για «στοχοποίηση πέντε δημάρχων που αρνήθηκαν τις απολύσεις» και δεν παρέδωσαν – όπως ισχυρίστηκε – στοιχεία στο πλαίσιο ελέγχου που είχε ζητήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης». «Θα παλέψουμε την υπόθεση με κάθε πολιτικό μέσο», επεσήμανε.

Με αφορμή την απολογία Καλογιάννη όπως και την απολογία της διοικητικής διευθύντριας του δήμου Λαρισαίων ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο προκήρυξε σήμερα στάση εργασίας και διοργάνωσε συγκέντρωση συμπαράστασης στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

Ο κ. Καλογιάννης όρισε μάρτυρες υπεράσπισης τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη, τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζ. Κωνσταντοπούλου, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Γ. Κωτσό και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Leave a Reply