Στον ΣΥΡΙΖΑ η Θεοδώρα Τζάκρη μετά το τετ α τετ με Τσίπρα στη Βουλή

0

Την έναρξη της πιο στενής συνεργασίας της με τον ΣΥΡΙΖΑ «κήρυξε» η ανεξάρτητη – πρώην ΠΑΣΟΚ βουλευτής, Θεοδώρα Τζάκρη, έπειτα από το τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα νωρίς το απόγευμα στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η  κ. Τζάκρη στο πλαίσιο του «αντιμνημονιακού μετώπου» που συγκροτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε μετάσχει το καλοκαίρι και στις πρωτοβουλίες του κόμματος για τη ΔΕΗ.

Λίγη ώρα αργότερα η Θεοδώρα Τζάκρη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα ενώπιον ενός κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού αδιεξόδου, το οποίο κάθε μέρα που περνάει επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Είναι υποχρέωση κάθε προοδευτικού βουλευτή να συμβάλει με τις δυνάμεις του στην άρση αυτού του αδιεξόδου. Στην συνάντησή μου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα συντάχτηκα ανεπιφύλακτα υπέρ της ανατροπής σε όλα τα επίπεδα που επιδιώκει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση. Γι’ αυτό τάσσομαι υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες με σκοπό την δημιουργία μιας νέας, ισχυρής, προοδευτικής κυβέρνησης,  καθώς η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η παρούσα Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στα αδιέξοδα της χώρας. Θεωρώ λοιπόν πατριωτικό καθήκον μου την ενίσχυση του προοδευτικού χώρου με σκοπό μια ευρεία, πλειοψηφική και αυτοδύναμη νίκη».

Ανάλογη συνάντηση τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες έχει προηγηθεί ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στη Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να υψωθεί ένα τείχος 121 βουλευτών που θα εμποδίσουν την εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή.

Πηγή: Στον ΣΥΡΙΖΑ η Θεοδώρα Τζάκρη μετά το τετ α τετ με Τσίπρα στη Βουλή | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/179851/ston-syriza-i-theodora-tzakri-meta-tet-tet-me-tsipra-sti-voyli#ixzz3K0aLOpAp

Leave a Reply