Στο σκαμνί της δικαιοσύνης θέλει ΛΑΦΑΖΑΝΗ και ΤΣΙΡΩΝΗ ο Τατουλης

0

image

«Η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ της Πελοποννήσου βρίσκεται 8 μήνες στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του ΠΑΠΕΝ, η οποία εξαπάτησε τους πολίτες. Οι κύριοι Τσιρώνης και Λαφαζάνης θα κάτσουν στο σκαμνί της δικαιοσύνης γιατί δεν διαβίβασαν το συγκεκριμένο έγγραφο με τις παρατηρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΑΠΕΝ στον τελικό δικαιούχο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και εξέφρασε την απορία «Αυτός είναι ο τρόπος για να εφαρμόσουν το δικό τους μοντέλο διακυβέρνησης;».
«Οι όψιμοι Οικολόγοι που έκατσαν στην Υπουργική καρέκλα ξεχνούν ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει δύο φορές αποφανθεί ότι το σχέδιό μας προστατεύει το περιβάλλον» συνέχισε ο κ. Τατούλης και ανέφερε ότι αυτός ο ΕΣΔΑ δεν έχει την υπογραφή Υπουργού, αλλά Γενικού Διευθυντή του ΠΑ.ΠΕΝ., ο οποίος τον υπέγραψε «δημοκρατικά» μετά από το «εντέλεσθαι» του Υπουργού. Υποστήριξε επίσης ότι θα καταπέσει μετά την πρώτη προσφυγή, «την οποία ο ίδιος θα κάνω, αφού πιστεύω ότι ούτε υλοποιήσιμος είναι, ούτε λύσεις μπορεί να δώσει».
Στην κατηγορία ότι δεν έχει εναρμονιστεί ο ΠΕΣΔΑ με την Ευρωπαϊκή Οδηγία του 2008, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απάντησε ότι ο ΠΕΣΔΑ της Πελοποννήσου είναι ο μόνος εγκεκριμένος στη χώρα που έχει εναρμονιστεί και ενσωματώσει την οδηγία αυτή και συμπλήρωσε ότι οι προτάσεις αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ από το Υπουργείο είναι ελάχιστες αφού έχουν ήδη ενσωματωθεί οι σχετικές Ευρωπαϊκές και Ελληνικές Οδηγίες. «Οι παρατηρήσεις επί του ΠΕΣΔΑ απαντήθηκαν αμέσως και ενσωματώθηκαν, αλλά με αποφάσεις των κυρίων Τσιρώνη και Λαφαζάνη ποτέ δεν προχώρησαν».
«Έχετε πλήρη άγνοια όταν υποστηρίζετε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο μας επέστρεψε τη σύμβαση γιατί το έργο δεν ήταν εναρμονισμένο με το νέο ΕΣΔΑ. Είναι εναρμονισμένο με τον προηγούμενο ΕΣΔΑ και όχι με έναν υποτιθέμενο ΕΣΔΑ που θα ερχόταν μετά από δύο χρόνια δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος στον επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας τον οποίο κατηγόρησε ότι ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι το ΥΠΕΣ μας επέστρεψε τον ΠΕΣΔΑ ως απαράδεκτο, αλλά και ότι αγνοεί ότι η σχετική αρμοδιότητα ανήκει στο ΠΑΠΕΝ και όχι στο ΥΠΕΣ».
Η συμπεριφορά του ορισμένου επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και αντιδημοκρατική, ο οποίος ενώ έχει πλήρη άγνοια για τη λειτουργία και την ευθύνη των συλλογικών οργάνων» προσπαθεί να μας «επιβάλλει με δημοκρατικό τρόπο τη δική του άποψη», υποστήριξε ο Περιφερειάρχης και τόνισε ότι δε σέβεται την αρχή της πλειοψηφίας και την εντολή των πολιτών.
«Δε σας ένοιαξε ότι οι προεκλογικές σας δεσμεύσεις ήταν απλά σενάριο κοροϊδίας των πολιτών, των μελών σας και όσων σας πίστεψαν;» αναρωτήθηκε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «μας ψήφισαν οι πολίτες για να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα και εσείς μας καλείτε να εφαρμόσουμε το δικό σας;»
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε τέλος ότι αγνοούν ότι η χώρα έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει εγκριθεί ο νέος ΕΣΔΑ και οι ΠΕΣΔΑ, διαφορετικά θα σημάνει το τέλος χρηματοδότησης του συνόλου του ΕΣΠΑ, ανεξαρτήτως κωδικού. «Αντιλαμβάνεσθε τι κακό έχετε προξενήσει στον τόπο; Και τρέχει τώρα η υπηρεσιακή κυβέρνηση να βρει λύση στα προβλήματα αυτά».

Leave a Reply