Βασίλης Πανταζης: Ψηφίζω και στηριζω

0

image

Εκλογές λοιπόν.
Μέχρι τώρα προτίμησα τη σιωπή γιατί ως γνωστό και αυτή λέει βαριές κουβέντες. Όμως πολλοί φίλοι και πολλές φίλες, απείρως περισσότεροι τώρα από κάθε άλλη φορά, με ρωτούν τι πρέπει να κάνουν στις εκλογές.
Προσωπικά βέβαια δεν θεωρώ τον εαυτό μου άξιο να υποδείξει σε οποιονδήποτε τι θα ψηφίσει στις 20 Σεπτέμβρη.
Μπορώ όμως να πω το τι θα κάνω εγώ.
Σίγουρα αμφιταλαντεύτηκα πολύ μέχρι να καταλήξω. Ζύγισα κάθε προσφερόμενη επιλογή, κάθε συμπεριφορά των κομμάτων το τελευταίο εξάμηνο, τις προτάσεις τους (που μπορούν όμως να εφαρμοσθούν) αλλά και τα πρόσωπα. Είναι σίγουρο ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει είναι αδύνατο να ξεφύγει από τις μνημονιακές υποχρεώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως το αν κάποια κόμματα συνεχίζουν να υπόσχονται ανέξοδες λύσεις και ευκολοχώνευτες επιλογές, τις οποίες είναι σίγουρο ότι αν κληθούν να τις εφαρμόσουν, θα τις πετάξουν γρήγορα στο καλάθι των αχρήστων έχοντας όμως δώσει στη χώρα την τελική σπρωξιά στον γκρεμό.
Αυτοί που το πιο πιθανό θα κυβερνήσουν είναι οι σχηματισμοί που θα οδηγούνται είτε από τη ΝΔ (το πιθανότερο ) είτε από το ΣΥΡΙΖΑ.
Θα μπορούσα να στηρίξω κόμματα μίσους τα οποία λειτουργούν για τακτοποίηση της ηγετικής τους ομάδας ή κάποια που δημιουργήθηκαν ευκαιριακά, ίσως ακόμη και να διαλέξω τη γελοιοποίηση του κοινοβουλίου ψηφίζοντας ανθρώπους σαν τον Λεβέντη αλλά αφενός δεν είναι του χαρακτήρα μου, αφετέρου αυτήν την επιλογή ο μόνος που θα την πληρώσει είναι ο ίδιος ο λαός.
Το να ψηφίσω πάλι ένα κόμμα το οποίο δεν έχει ελπίδες να μπει στη Βουλή θεωρώ ότι πλέον είναι μια μάταιη ενέργεια, αφού θα επιτρέψει σε αυτόν που δεν θέλω να κυβερνήσει, να μειώσει ή να μεγαλώσει κατά την μια ψήφο -την δική μου- την απόσταση. Για αποχή, λευκό ή άκυρο ούτε κουβέντα αφού αυτομάτως ενισχύουν το πρώτο κόμμα αλλά και δεν λαμβάνεται υπόψη από κανένα αυτή η μορφή διαμαρτυρίας.
Άρα;
Φυσικά δεν θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, διότι επέδειξε τρομερή επιπολαιότητα και ανικανότητα και οδήγησε την χώρα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στο χείλος του γκρεμού διαλύοντας συγχρόνως οριστικά το αντιμνημονιακό κίνημα.
Δεν θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο διαφημιζόμενος ως ηγέτης Τσίπρας, αποδείχθηκε ένα παιδάριο το οποίο ενώ τηρεί ευλαβικά τις εντολές που του δίδονται από κέντρα του εξωτερικού, επιρρίπτει αλαζονικά τις ευθύνες του σε οποιονδήποτε άλλον συνεργάτη του εκτός του κυρίου υπεύθυνου. Του εαυτού του.
Για αντίστοιχους λόγους δεν ψηφίζω ΑΝΕΛ αλλά και γιατί αποδείχθηκε ότι ακόμη και τα Εθνικά θέματα δεν μπορούν να υπερασπιστούν, έχοντας προτεραιότητα την διατήρηση των πολιτικών τους κεκτημένων, ενώ το προσωπικό που ανέδειξαν ως επί το πλείστον αποτελείται από κωμικά στοιχεία και γραφικότητες.
Φυσικά ούτε λόγος για ΛαΕ αφού το θεωρώ ως ευκαιριακό μόρφωμα και μπλοκ ανέξοδης και ανεφάρμοστης υποσχεσιολογίας με ανυπαρξία θέσεων και υλοποιήσιμων προτάσεων διοικούμενο από μία ελίτ κουρασμένων επαγγελματιών της πολιτικής .
Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν θα στραφώ στη ΝΔ, διότι διακρίνω μετά την αλλαγή της ηγεσίας , επιστροφή στη σοβαρότητα και στην οργανωτικότητα των πρώτων χρόνων δημιουργίας της.
Είναι δεδομένο φίλοι και φίλες ότι έχουμε υποστεί σαν χώρα μια Εθνική καταστροφή με ευθύνη και της ΝΔ, η οποία επέτρεψε για ψηφοθηρικούς λόγους να παραμείνει η νοοτροπία ΠΑΣΟΚ στο κράτος. Αλλά όμως η πραγματικότητα είναι αυτή που ζούμε τώρα και είναι δυστυχώς πολύ σκληρή. Η Ελλάδα έχει και τις δυνατότητες και το προσωπικό να επιστρέψει ταχύτατα στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Αρκεί να αποκτήσει ένα κυβερνητικό σχήμα που θα οδηγήσει σταθερά και με σχέδιο τον κρατικό μηχανισμό και θα υλοποιήσει μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που ζούμε, τις πρακτικές που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο γρήγορα. Και μπορούμε να βγούμε σύντομα. Αν θέλουμε όμως να γίνει αυτό πρέπει να δοθεί η απαραίτητη δύναμη έστω και αν υπάρχουν διαφορές ιδεολογικές (άλλωστε οι ιδεολογίες αυτόν τον καιρό απέκτησαν όλες το ίδιο γκρι χρώμα) στο κόμμα που μπορεί να δείξει αυτήν την αναγκαία σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Και οι της ΝΔ φαίνονται να το έχουν ενστερνισθεί κάτι που διαπιστώνουμε με διάφορες ενδείξεις (όπως πχ η υποβάθμιση προσώπων που η παρουσία τους είναι αταίριαστη με την παράταξη αλλά και η απαραίτητη “διόρθωση” του τοπικού ψηφοδελτίου της). Γιαυτούς τους λόγους αλλά και άλλους που δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε λίγες γραμμές, αποφάσισα να στηρίξω ανεπιφύλακτα και δυναμικά τη ΝΔ ως τη μόνη πολιτική δύναμη η οποία αυτήν την περίοδο που μπορεί να ξαναβάλει γρήγορα το τρένο της Ελλάδας στις γραμμές της ανάπτυξης. Και όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι το κάνω χωρίς να υποκρύπτεται τίποτε πίσω από αυτήν τη στήριξη πέρα από την αγωνία μου για το μέλλον των παιδιών όλων των Ελλήνων. Όμως η κατάσταση είναι περισσότερο από κρίσιμη και δεν έχουμε το δικαίωμα να αδιαφορήσουμε ούτε να απουσιάσουμε. Οφείλουμε να δουλέψουμε μεθοδικά και ομαδικά. Τέρμα πια στις εύκολες λύσεις. Τέρμα στα πειράματα. Τέλος στο μίσος. Οι μάχες από τώρα και στο εξής θα δίδονται με τις πραγματικές συνθήκες και σκοπό την γρήγορη επάνοδο της χώρας στο δρόμο της αξιοπρέπειας. Και εγώ προσωπικά προτίθεμαι να παλέψω για αυτό μέσα από το κόμμα που πιστεύω ότι είναι «καταδικασμένο» να αναγεννήσει την ΕΛΛΑΔΑ μας.
Τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Βασίλης Πανταζής
Πολιτικός Μηχανικός
Απ. Αξκός
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορινθίων

Leave a Reply