Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν το… τυπικό για να μπουν στη μάχη των εκλογών

0

Στο ΠΑΣΟΚ δεν τηρούν πλέον τα προσχήματα. Εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές και περιμένουν για το τυπικό την έκβαση της σημερινής τρίτης ψηφοφορίας για να μπουν στην μάχη των εκλογών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει στήσει ήδη επιτελεία επικοινωνιακά, πολιτικά και οργανωτικά και έχει ζητήσει να συνεδριάζουν σε καθημερινή βάση για να εφαρμόζουν την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη. Η στρατηγική αυτή υπακούει στην οδηγία ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναδειχθεί τρίτο κόμμα στις εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει καλέσει σήμερα στο γραφείο του την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας Φώφη Γεννηματά για να συζητήσει μαζί της το θέμα της καθόδου της. Καθόλου εύκολο θέμα δεδομένου ότι η κ. Γεννηματά την τελευταία φορά που διεκδίκησε σταυρό ήταν στην α’ Αθηνών απ’ όπου επιθυμεί να την “εξορίσει” για προφανείς λόγους ο Κώστας  Σκανδαλίδης.Ομοίως προβλήματα και αντιδράσεις παρατηρούνται και στην β’ Αθηνών όπου παρατηρείται συνωστισμός υποψηφίων, από τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, έως τονΑπόστολο Κακλαμάνη και τον Πύρρο Δήμα.

Η Γεννηματά δεν έχει αποφασίσει πού θα κατέβει δείχνει όμως να προτιμά την επιλογή της β’ Αθηνών. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πιθανότατα δεν θα της χαλάσει το χατίρι συνεκτιμώντας το γεγονός ότι η αναπληρώτρια υπουργός έκανε δημόσια δήλωση ζητώντας από τον Γιώργο Παπανδρέου να μην διασπάσει το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, την επόμενη ημέρα “γείωσε” τον πρώην πρωθυπουργό όταν εκείνος της τηλεφώνησε για να της ανακοινώσει τους σχεδιασμούς του.

Αργότερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει να γίνει σύσκεψη στελεχών με την συμμετοχή και εκπροσώπων της Δημοκρατικής Παράταξης. Εκεί ουσιαστικά θα θέσει τα στελέχη σε θέσεις μάχης και θα ζητήσει να έχουν τις κεραίες τους τεντωμένες για να αποτρέψουν όλους εκείνους τους κινδύνους που συνδέονται με το υπό διαμόρφωση κόμμα Παπανδρέου.

Οι πληροφορίες από το Ίδρυμα “Ανδρέας Παπανδρέου” αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις για την δημιουργία κόμματος θα γίνουν το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας.

http://newpost.gr/post/410116/sto-pasok-perimenoyn-to-typiko-gia-na-mpoyn-sth-maxh-twn-eklogwn

Leave a Reply