Το επικοινωνιακό επιτελείο και ο μηχανισμός της ΝΔ σε τροχιά εκλογών

0

Την επιβεβαίωση των σεναρίων ή την… έκπληξη με την υπερψήφιση του κ. Σταύρου Δήμα από 180 βουλευτές περιμένει το επιτελείο του Μαξίμου αλλά και το προσωπικό της Συγγρούπροκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο, που έχει ήδη εκπονηθεί στις γενικές του κατευθύνσεις, για τις κάλπες. 

Παρά τις εργώδεις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά, τις τελευταίες ημέρες, να «σπάσει» τη στείρα άρνηση των βουλευτών και να εξασφαλίσει την εκλογή Προέδρου, ο προεκλογικός σχεδιασμός δεν έμεινε πίσω. Άλλωστε, των φρονίμων τα παιδιά…

Η προεργασία που βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο ώστε να είναι δυνατή η ενεργοποίηση του προεκλογικού μηχανισμού με το… πάτημα ενός κουμπιού αφορά τόσο τα επικοινωνιακά ζητήματα, τις λίστες των υποψηφίων αλλά και την κεντρική πολιτική γραμμή που θα ακολουθηθεί.

Ως προς τη γραμμή, αυτή δεν είναι άλλη από αυτή που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς με τη συνέντευξη του Σαββάτου και προβλέπει: την προβολή ενός ισχυρού διακυβεύματος μεταξύ σταθερότητας και ευρωπαϊκής πορείας από τη μία και περιπέτειας με έξοδο της χώρας από το ευρώ από την άλλη. Θα εμπεριέχει, προφανώς, έντονο το στοιχείο του φόβου για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ενώ θα στηρίζεται, επίσης προφανώς, στο δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας, σε μία προσπάθεια της Ν.Δ. να εκμεταλλευτεί το συγκριτικό της πλεονέκτημα, που δεν είναι άλλο από τη σαφή πρωτοπορία του κ. Σαμαρά σε όλα τα ποιοτικά δεδομένα εν συγκρίσει με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την καμπάνια θα «τρέξουν» από το Μαξίμου οι Χρ. Λαζαρίδης, Δημ. Σταμάτης και Γ. Μουρούτης, με τον Κ. Μπούρα να επικεντρώνεται στα οργανωτικά, από δε τη Συγγρού ο Γραμματέας Ανδ. Παπαμιμίκος, που τις τελευταίες ημέρες έχει πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό. Την καμπάνια της Ν.Δ. θα υλοποιήσει, όπως και το 2012 αλλά και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, η εταιρεία Newtons, με την οποία έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες αναγνωριστικές συναντήσεις ενώ team συνεργατών του κ. Παπαμιμίκου θα αναλάβει τη διαδικτυακή μάχη της επικοινωνίας, εκεί όπου στις ευρωεκλογές η Ν.Δ. έλαμψε δια της… απουσίας της.

Εφόσον η σημερινή τρίτη ψηφοφορία αποδειχθεί, όπως όλα δείχνουν, άκαρπη, αυτό θα σημάνει άμεσα και την ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού. Ήδη στη Συγγρού έχει συγκροτηθεί και συνεδριάζει η επιτροπή ψηφοδελτίων, με τις περισσότερες λίστες να είναι έτοιμες και μάλιστα, σύμφωνα με γαλάζια στελέχη, να παρατηρείται πρωτόγνωρη κινητοποίηση στελεχών που θέλουν να είναι υποψήφιοι. Προφανώς, τον τελικό λόγο για τα ψηφοδέλτια θα έχει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς. Ειδικά γι αυτό της Επικράτειας, όπου φημολογείται ότι πλην του κ. Χρ. Λαζαρίδη δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιοι, σε εκλόγιμες θέσεις, και οι Δημ. Σταμάτης και Στ. Παπασταύρου.

Leave a Reply